Deze oude knar wordt bijna even vaak verkocht als pakweg Mazda6

Het zijn niet altijd de nieuwste modellen die het best verkopen, want oude wagens hebben zich al bewezen. Er blijken echter geen grenzen te zijn aan de leeftijd van sommige wagens, zoals deze auto uit Azerbej... Azerbeidz..... ex-Rusland.

De Peugeot 405, voor ons eentje voor de geschiedenisboeken en dan vooral in zijn MI16-versie. Nochtans blijft Peugeot de wagen produceren. Dat lees je goed, de wagen die het Franse merk in 1987 voorstelde werd bij ons in 1997 vervangen door de onderschatte 406. Dat betekende echter niet het einde van de Peugeot 405, die in verscheidene landen verder gebouwd bleef worden. Zo produceerde Peugeot de wagen verder in Argentinië en sloot het merk een samenwerking met Iran Khodro.

Peugeot Khazar 406

Toen de productie van de 405 voor Iran in 2018 uiteindelijk - en niet voor het eerst - op een einde liep, bleek het model nog altijd interessant voor die markten. Peugeot startte recentelijk de productie opnieuw op samen met IKCO. Met een gewijzigde neus kon Peugeot de sedan ook slijten aan Khazar uit Azerbeidzjan, een land uit de voormalige Sovjet-Unie. Khazar bouwt de auto daar nog altijd - al kreeg hij intussen 'Peugeot Khazar 406' als naam - en volgens de verkoopscijfers lusten de inwoners van die landen de wagen ook nog altijd. Hoe verklaar je anders het verkoopcijfer van 77.000 stuks in 2020? Daarmee doet de Peugeot 405 het wereldwijd bijna even goed als de Mazda 6, die weliswaar een stevige terugval in de verkoop kende.

peugeot405-salesfigures-2020-carindustryanalysis

De Peugeot 405 neemt daarmee een plaatsje in in de top3 van bestverkopende auto's van het merk, met een verkoop die de 5 miljoen exemplaren aantikt. Daar wordt hij vergezeld door de Peugeot 206 die met een goeie 10 miljoen verkochte exemplaren nog steeds de lijst aanvoert.

Mocht je het je afvragen, de bestseller op wereldwijd vlak wat de middenklasse berlines betreft zou de Toyota Camry zijn met 615.000 exemplaren. De Volkswagen Passat staat met 215.000 exemplaren op plek 4 als eerste Europese auto.

peugeot405-salesfigures-2020-carindustryanalysis
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws