Elektrische Polestar 3 verhuist naar Verenigde Staten

Polestar 3 teaser 2021

Polestar zal zijn volgende model in de Amerikaanse Volvo-fabriek van Ridgeville bouwen, in de staat South Carolina. De Polestar 3 wordt een elektrische SUV en moet het voorlopige vlaggenschip van het Polestar-gamma worden.

Polestar heeft een “aerodynamische elektrische SUV” in de coulissen klaar staan, en licht vandaag al een tipje van de sluier op. Nog niet over het ontwerp weliswaar, want dat blijft nog netjes onder doek. Al kunnen we wel al stevige wielkasten, hoge flanken en een hoog oplopende gordellijn ontwaren. En ongetwijfeld volgen er ook enkele designkenmerken van de Polestar Precept, de conceptcar die de Volvo-dochter over enkele jaren als vlaggenschip in productie wil nemen.

Polestar 3 teaser 2021

Hand in hand met XC90?

Wel laat Polestar weten dat de productie van die Polestar 3 niet in China zal gebeuren, maar wel in de Volvo-fabriek in het Amerikaanse Ridgeville, in de staat South Carolina. In die fabriek, die in 2015 werd opgericht, rolt op dit moment de S60 van de band. Daarnaast wordt alles klaargemaakt om de volgende generatie van de XC90 te produceren.

Die nieuwe XC90, die vanaf 2022 in productie moet gaan, krijgt een volledig elektrische variant. Het is nog niet duidelijk of de Volvo-SUV daarvoor een afzonderlijk elektrisch platform gaat gebruiken of dat het nieuwe platform zowel verbrandingsmotoren als volledig elektrische versies toelaat. Alleszins spreekt Polestar voor deze 3 van een “nieuwe generatie elektrische wagenarchitectuur die van scratch is ontworpen voor elektrificatie”.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Cee 10:57
afbeelding van Cee

Polestar 3, keep them coming!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws