Volkswagen heeft eerste over-the-air-updates klaar voor ID-modellen

Volkswagen ID.3 ID.4 over the air update

Vorig jaar kende de productiestart van de elektrische Volkswagen ID.3 de nodige softwarebugs. Dit jaar zijn de Duitsers eindelijk op snelheid: deze maand krijgen de eerste ID-eigenaars een over-the-air-update voor hun auto.

Een trage productiestart, softwareproblemen en features die nog niet klaar waren bij de eerste productiemodellen: de start van de elektrische Volkswagen ID.3 verliep niet van een leien dakje. Die problemen werden gaandeweg opgelost, al dan niet met een bezoek aan de dealer, en de ID-modellen zijn nu software- en productiematig op kruissnelheid.

First Movers Club

Volkswagen heeft zelfs zijn eerste grote over-the-air-update klaar voor de software van de ID.3. Die update wordt eerst verzonden naar de “First Movers Club”, de harde kern van ID.3-eigenaars. Zij zijn deze maand aan de beurt, nadien volgen de andere ID.3-eigenaars en de klanten van een ID.4. De bedoeling is dat er om de twaalf weken een draadloze software-update volgt.

Volkswagen ID.3 ID.4 over the air update

De eerste update omvat verbeterde functionaliteiten voor de ID.Light, de interactieve verlichting aan boord. Ook de werking van de omgevingsherkenning en dynamische koplampen wordt verbeterd, net als de software van het infotainmentsysteem. Op termijn wil Volkswagen zelfs opties aanbieden via over-the-air-updates. Alle hardware zit dan standaard aan boord, je betaalt dan bij om de opties te activeren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
John 20:40
afbeelding van John

Wat ik mij afvraag: die over-the-air updates, krijg je die nog steeds binnen als je bvb na 3 jaar beslist om geen data-abonnement te nemen voor je auto? Bij veel merken krijg je 3 jaar 'gratis' internet voor allerlei diensten, maar wat daarna? Kan je auto ook verbinden met je thuisnetwerk via wifi?

Jos D. 17:22
afbeelding van Jos D.

Het ene staat los van het andere.

Mattitn 20:02
afbeelding van Mattitn

De basisfunctionaliteit voor updates is levenslang gratis actief. De bijkomende online diensten zijn vanaf het 2de jaar betalend bij de ID's.

John 14:10
afbeelding van John

Zijn de bijkomende diensten te betalen of het data-abonnement?
Bij de Polestar 2 was het data-abo 3 jaar inbegrepen, nadien moest je via een e-sim zelf voor een abo zorgen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws