Mein Gott: Volkswagen schrapt befaamde curryworst van het menu, stakingen op til?

Volkswagen curryworst

Volkswagens bestverkopende product, de befaamde VW curryworst, wordt van het menu geschrapt in het hoofdkwartier om zo plaats te maken voor een meer ecologisch vegetarisch alternatief. De kans op stakingen binnen het bedrijf is daardoor reëel. Jep, dat las je goed.

Denk je Volkswagen, dan denk je Golf, moederbedrijf van 'tig andere merken en - spijtig genoeg - dieselgate. Wij zetten in die top drie echter ook de Volkswagen curryworst. Want VW's worstje heeft ons menig autosalon rechtgehouden. Om maar te zeggen dat mensen die van het bestaan van de curryworst afweten, weten dat Volkswagen een verdomd lekker stukje curryworst weet te produceren. Op dagbasis produceert Volkswagen vlot 18.000 curryworsten. Lekker maar niet ecologisch.

Curryworstgate

Volkswagen heeft zichzelf - in het midden van haar groene transitie - voorgenomen om de klassieke VW curryworst stelselmatig uit te faseren en te vervangen door een vegetarisch alternatief. De start daarvoor werd gegeven in het hoofdkwartier in Wolfsburg. Vanaf 20 augustus wordt de cafetaria voor de hooggeplaatste bedienden er volledig vegetarisch. Tegen 2025 moeten alle cafetaria's in de fabriek volledig vegetarisch zijn.

Dat klinkt als een non-event maar eerder haalde Volkswagen de curryworst al weg uit de cafetaria voor de werknemers die de Golf in elkaar schroeven. Die werknemers trokken prompt naar de vakbond om de worst terug op het menu te krijgen. Een succesvolle missie na enkele forse onderhandelingen. Om maar te zeggen dat de VW-arbeider verknocht is aan zijn curryworst en ver wil gaan om de worst op het menu te houden. Binnenkort stakingen bij Volkswagen door het verdwijnen van de curryworst? Het is eens iets anders dan een vertraging door een computerchiptekort...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws