Toeleveranciers auto-industrie: “85 procent omzet komt nog van verbrandingsmotoren”

Toeleveranciers auto: elektrische overstap

Steeds meer automerken schakelen over op elektrisch, en dus moeten toeleveranciers volgen. De meeste toeleveranciers zitten al volop in de elektrische omschakeling, maar halen het grootste deel van hun omzet nog uit verbrandingsmotoren. Dat blijkt uit een enquête van de VDA, de sectorvereniging van de Duitse auto-industrie.

De overstap naar een elektrische toekomst doet niet alleen automerken grondig herstructureren, ook toeleveranciers in de auto-industrie moeten het roer omgooien. Volgens een enquête van consultancybedrijf Deloitte en de VDA, de sectorvereniging van de Duitse auto-industrie hebben die toeleveranciers de memo duidelijk begrepen.

Meer dan 80 procent van de toeleverbedrijven beschouwt elektromobiliteit als technologie van de toekomst en verwacht dat die technologie de norm zal worden. Een even groot aantal toeleveranciers zit vandaag al volop in de omschakeling naar die elektrische toekomst. Amper 10 procent van de toeleverbedrijven is niet van plan om de omschakeling te maken, vooral omdat hun producten zich daar niet toe lenen.

Hoewel de omschakeling dus al volop aan de gang is, rekent 88 procent van de bedrijven erop dat elektrische aandrijvingen het pas vanaf 2030 of daarna zullen overnemen van verbrandingsmotoren. Op dit moment halen toeleveranciers nog 85 procent van hun omzet uit de traditionele technologie, al gaat de winst daarvan steeds vaker naar investeringen in elektrotechnologie. De coronacrisis heeft de transformatie alleen maar versneld, zeggen de toeleverbedrijven.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws