Oldtimermuseum Imperia in Wallonië roept hulp in van bereidwillige mecaniciens na overstroming juli

Musee Imperia

Het Waalse oldtimermuseum Imperia werd zo goed als volledig vernield na de storm en overstroming van vorige maand in Wallonië. Daarbij werden ook de 30-tal auto's niet gespaard die in sommige gevallen tot 1.40 meter onder water en modder stonden. De eigenaars zoeken nu bereidwillige mecaniciens, carrosseriewerkers en waterschade-experts om de wagens te restaureren.

Op een boogscheut van de voormalige site van Belgische autofabrikant Imperia kan je sinds 2008 het Imperia Museum bezoeken met een 30-tal auto's en een oneindige voorraad unieke foto's en zeldzame stukken uit de Belgische automobielgeschiedenis. Een historische verzameling die in één ruk weggevaagd werd tijdens de overstromingen en storm in juli van dit jaar. De eigenaars van het museum zoeken nu hulp om de auto's te restaureren.

Moddernachtmerrie

Het museum spreekt zelf van een gigantische drama. Niet enkel voor de site maar ook voor alle inwoners van de getroffen gebieden en de overledenen. Het museum zelf zag haar complete collectie verdwijnen in een forse modderstroom. Het gehele archief van foto's en documenten werd vernield, sommige oldtimers stonden tot 1 meter 40 onder water (en modder). Ondertussen zijn alle auto's terug naar hun privé-eigenaars gebracht en wordt er gekeken of de wagens nog gerestaureerd kunnen worden. Hoewel het pand verzekerd was, dekt de verzekering geen natuurrampen. Al lijkt de Waalse regering hier een mouw aan te willen passen.

De eigenaars van het Imperia Museum willen echter niet wachten en via verschillende oldtimerkanalen duikt de oproep op naar bereidwillige waterschade-experten, mecaniciens en carrosseriewerkers om mee de schouders te steken onder dit project en de grootteorde van de uit te voeren werken in kaart te brengen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws