Euhm... Kia heeft robotwaakhonden rondlopen in fabriek

Kia Hyundai Robot Dog

Kia heeft in haar Zuid-Koreaanse fabriek robothonden rondlopen die waken over de veiligheid op de site. Vraag ons niet waarom... maar een robothond uitgerust met AI, camera's, hittedetectie en lasers vinden we net wat enger dan een normale hond.

Voor de goede orde; Kia en moederconcern Hyundai Motor Group spreken niet over een waakhond, wel over een "fabrieksveiligheidrobot". Eentje die toevallig vier poten heeft en uitgerust is met lasers en hittesensoren. Ach, in The Terminator kwam uiteindelijk ook alles goed, toch?

"Veiligheid"

De waakrobot is het laatste project in samenwerking met Boston Dynamics dat jarenlang werkte aan deze mechanische viervoeter. De robot zal ingezet worden om te waken over de veiligheid van Kia's fabriek in Zuid-Korea. Via artificiële intelligentie, autonome navigatie, communicatiesystemen en berekeningssoftware is de robot in staat om zelf situaties te beoordelen. Zo kan de robot via de nodige camera's (nacht-, hitte, HD-camera) en een 3D LiDAR-laser een beeld van de omgeving rondom schetsen en beseffen wanneer er ergens brand is, er iemand aanwezig is in de ruimte én kan hij begrijpen wanneer een deur open of toe staat die eigenlijk niet open of toe mag zijn.

Kia zal de robots in zetten tijdens de avond- en nachtshift om plaatselijke security te ondersteunen. Via een centraal brein krijgt de beveiliging een livefeed doorgestuurd van de robotwaakhonden én kan de beveiliging desgewenst de controle over nemen. Zolang de computers niet in opstand komen natuurlijk...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JL 14:37
afbeelding van JL

KIA/Hyundai heeft Boston Dynamics, de maker van o.a. die robot-honden, opgekocht. Dus met die bewakingsopdracht hebben ze een voorbeeld van een concrete gebruikstoepassing. Dat kan helpen om de robots te verkopen aan andere bedrijven.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws