Michelin komt met de CrossClimate 2 allseason band (2021)

Michelin CrossClimate 2

Michelin laat ons weten dat het zijn CrossClimate-band, de allseasonband die we liever niet zo mochten noemen, vernieuwd heeft. De CrossClimate 2 wil nog meer veelzijdigheid bieden en heeft nu ook de stempel ‘allseasonband’ met trots aanvaard.

Een aantal jaar geleden gingen we op pad met de Michelin CrossClimate, de eerste allseasonband van de Franse fabrikant. Al mochten we de CrossClimate niet als dusdanig benoemen: de term ‘allseason’ ging hier en daar nog gepaard met de negatieve connotatie om noch een goede zomerband, noch een goede winterband te zijn. De CrossClimate pakte dat naar eigen zeggen radicaal anders aan want die wilde net het beste van een zomerband met het beste van een winterband combineren—en bleek daarin niet teleur te stellen.

Als een goede wijn

Die trend zet Michelin verder met zijn CrossClimate 2, een helemaal vernieuwde versie van zijn veelzijdige band. Ook deze keer willen ze bij Michelin het beste van twee werelden bieden met de remprestaties en levensduur van een zomerband en de tractie bij lage temperaturen van een winterband. Zo krijgt ook de CrossClimate 2, net als zijn voorganger, het interessante bergtop-logootje op de flank dat bevestigt dat deze band kan tellen als winterband in landen waar die verplicht zijn. We mogen intussen ook de term allseasonband in de mond nemen van de fabrikant, want de perceptie rond die naam is in de voorbije jaren flink verbeterd.

Michelin CrossClimate 2 EverWinterGrip-technologie

Zijn veelzijdigheid dankt de CrossClimate 2 volgens Michelin aan een aantal interessante technologieën. Zo biedt deze allseasonband de Michelin EverWinterGrip-technologie die de fabrikant doorgaans toepast op zijn winterbanden. Dit houdt in dat de groeven zo ontworpen werden dat ze zich bij het slijten van de banden als het ware vernieuwen en dus meer grip bieden in de sneeuw. Je zou dus kunnen zeggen dat een goede CrossClimate 2 rijpt met de jaren… Daarnaast bevatten deze Michelin-banden ook een groter percentage silica en carbonzwart om de structuur meer weerbaarheid te geven tegen de elementen van de vier seizoenen.

De Michelin CrossClimate 2 wordt vanaf deze maand beschikbaar. Je kan hem bestellen in 105 formaten en voor velgmaten van 15 tot 20 inch—voor elk wieltje wat wils dus.

Auteur: Auteur: Joram
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws