ABB Terra 360 moet snelste snellader ter wereld zijn

ABB Terra 360 Ionity 2021

De Zwitserse laadspecialist ABB heeft naar eigen zeggen de snelste EV-lader ter wereld klaar. Vanaf eind 2021 moet de 360 kW-snellader op Europese wegen opduiken.

De ABB Terra 360 is een snellader die een maximaal laadvermogen van 360 kW aankan, waardoor de Zwitsers kunnen uitpakken met de snelste laadpaal voor elektrische auto’s. ABB claimt zelfs dat eender welke elektrische auto daardoor in minder dan 15 minuten volledig opgeladen kan worden, en dat je op 3 minuten 100 kilometer aan rijbereik moet kunnen bijladen.

Dat zijn natuurlijk theoretische cijfers, want in de praktijk halen snelladers hun maximale laadvermogen nooit gedurende de hele laadbeurt en kan nog lang niet elke elektrische auto tegen dat maximale vermogen laden. Toch trekt ABB de lijn van de cijfers verder door: elke Terra 360-laadpaal kan vier auto’s tegelijk opladen, dan elk aan 90 kW.

Ionity-partner

De ABB Terra 360 wordt eind dit jaar in Europa geïnstalleerd. Noord- en Zuid-Amerika en Oost-Azië volgen vanaf 2022. Het Zwitserse bedrijf is een van de vaste leveranciers van snelladers voor Ionity, het snellaadnetwerk van de autogroepen BMW, Daimler, Ford, Volkswagen en Hyundai. Je zult deze krachtige snellader ongetwijfeld dus in toekomstige Ionity-stations zien opduiken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 10:34
afbeelding van Yannick

ABB, best wel een betrouwbare firma denk ik, verkopen consumenten transfo's en zekeringen alsook transfo's en zekeringen voor hoogspanningsnetten (115Kv bv) en grote bedrijven. die vertrouw ik wel tegenover de overgrote batch Chinese merken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws