Nederlandse verzekeraar waarschuwt voor “Zoom-ongevallen”

Zoom ongevallen auto

De Nederlandse verzekeraar Interpolis stelt vast dat het woon-werkverkeer na corona weer toeneemt. Tegelijk blijven bedrijven vasthouden aan digitaal vergaderen. Het resultaat is dat werknemers vaak mee vergaderen vanuit de auto. En dat is gevaarlijk, aldus Interpolis.

Maandelijks legt de Nederlandse verzekeraar Interpolis KMO’s bij onze noorderburen op de rooster in zijn Bedrijvenmonitor. Daaruit blijkt dat het woon-werkverkeer na corona ook in Nederland flink is toegenomen. Maar digitaal vergaderen, via Zoom, Teams of een andere toepassing, blijft nog steeds populair. Het resultaat is dat heel wat werknemers in digitale vergaderingen inbellen terwijl ze in de auto zitten.

Vaker vergaderen vanuit de auto

Zo’n 69 procent van de Nederlandse KMO’s heeft geen afspraken met zijn werknemers over vergaderen in de auto, zo blijkt uit de Bedrijvenmonitor van Interpolis. Toch verwacht 49 procent van de KMO’s dat digitaal vergaderen ook na de thuiswerkplicht van belang blijft. Dat werknemers daardoor vaker mee vergaderen vanuit de auto, is een evolutie die Interpolis niet graag ziet gebeuren.

”Afspraken zijn noodzakelijk”

“We weten uit eerder onderzoek dat bij 68 procent van de verkeersongevallen afleiding een rol speelt, bijvoorbeeld afleiding door het gebruik van de telefoon in de auto. (Video)bellen is een activiteit die niet past bij goed opletten in het verkeer, omdat het voor meer ongelukken kan zorgen. Met het toenemen van het woon-werkverkeer na het intrekken van het thuiswerkadvies en de blijvende trend van online vergaderen, wat ook in de auto gebeurt, is het dan ook noodzakelijk dat werkgevers afspraken maken met hun werknemers over veilig deelnemen aan het verkeer”, zegt René Voets van Interpolis.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 11:33
afbeelding van Waxweazel

Iemand met een beetje gezond verstand weet toch dat zo een video-call met Zoom of Teams tijdens het rijden totaal niet zou mogen ? Zoveel afleiding is nog erger dan hands-free tefefoneren.
Het verbaast me dan wel weer niet dat het in Nederland zo een groot probleem is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws