Meerderheid Duitsers vindt maximumsnelheid goed idee, zegt ARD

Snelweg 2021

Volgens een enquête van de ARD is de meerderheid van de Duitsers voorstander van een snelheidsbeperking op de Autobahn. Al is er wel een ‘maar’, en die schuilt achter de vraagstelling die de ARD gebruikte om dit resultaat te bekomen.

Een enquête van ARD, de Duitse VRT zeg maar, heeft uitgewezen dat 60% van de bevraagden voorstander is van een maximumsnelheid van 130 km/u op de snelwegen. Dat is nog eens drie procent meer dan het resultaat van een eerdere bevraging in juni. Het land van melk en honing voor de snelheidsduivel lijkt dus zelf zijn vertrouwen in de onbegrensde Autobahn te verliezen. Dat antwoord gaven de respondenten echter niet omwille van veiligheid…

Beter voor het milieu

De vraag die de enquête van ARD stelde luidde namelijk of een snelheidsbeperking naar 130 km/u een zinvolle maatregel zou zijn om de impact van de auto op het milieu te beperken. Iedereen die al eens flink gas heeft gegeven—op een Duitse Autobahn, natuurlijk—weet dat het verbruik van je auto dan flink in de hoogte schiet. Het is dus niet heel verwonderlijk dat men een dergelijke stelling bevestigt. Of de bevraagden hetzelfde antwoord zouden geven als het op veiligheid of—we zeggen maar iets—plezier aankomt is niet helemaal duidelijk.

Zij die een streepje onbegrensd Duitsland wel kunnen appreciëren hoeven echter nog niet te vrezen: de partijen van de Duitse regeringscoalitie (FDP, SPD en de Groenen) hebben het voorstel om een snelheidsbeperking in te voeren alvast verworpen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:55
afbeelding van Techno Patat

Alé de Duitse VRT is al even neutraal als de Vlaamsen :D

FLP 10:45
afbeelding van FLP

Haha, idd!

this 08:21
afbeelding van this

Waarom gebruiken jullie dan ook diezelfde misleiding in de titel? Want volgens jullie uitleg valt er dus nergens af te leiden dat ze het een goed idee vinden.

Joram 09:26
afbeelding van Joram

60% heeft wel degelijk op de enquête geantwoord dat het een goed idee zou zijn, we vragen ons alleen af of de context waarin ze dat antwoord gegeven hebben wel helemaal neutraal is. We snappen echter de verwarring, dus de titel werd bij deze licht verduidelijkt :-)

FLP 11:57
afbeelding van FLP

Het komt er in essentie op neer dat ze simpelweg gevraagd hebben: "Als je trager rijdt, verbruik je dan minder?", waarop (amper) 60% het logische "ja" heeft geantwoord. Hoe ze dan tot de conclusie komen dat die 60% dat ook echt wil, is me een raadsel. Dat is nergens gevraagd geweest.

Techno Patat 02:00
afbeelding van Techno Patat

Zo heb ik het ook begrepen, die titel stoorde me dan ook al!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws