Citroën levert piepkleine Ami-politieautootjes aan Grieks eco-eiland

Citroën Ami politiewagen Chalki

Binnen dit en een paar weken zullen de straten van Chalki, een Grieks eiland, veiliger gemaakt worden door schattige, elektrische Citroën Ami-politiewagens. De fabrikant stelt de autootjes ter beschikking in het kader van het Gre-Eco-project, waarin Chalki het eerste van een reeks koolstofarme eilanden moet worden.

De Griekse Citroën-importeur zal binnenkort zes elektrische auto’s ter beschikking stellen van een opmerkelijk experiment. Het Gre-Eco-project wil een dozijn Griekse eilanden volledig koolstofarm maken, waarvan Chalki het eerste exemplaar wordt. Voor zijn mobiliteitsdoelen rekent het project daarbij op Citroën.

Ami-achtervolgingen

De levering bestaat uit twee Citroën Ami’s, twee Citroën ë-C4’s, een ë-Spacetourer en een ë-Jumpy bestelwagen. Vooral de Ami’s vallen daarbij op want de piepkleine elektrische tweezittertjes zullen, inclusief lekker serieuze bestickering en zwaailicht, ingezet worden als politieauto’s. Best handig in de smalle straatjes op het eiland, al krijgen de dienstwagens met hun topsnelheid van 45 km/u hopelijk niet te vaak te maken met achtervolgingen…

Citroën elektrische levering Chalki

Daarnaast zullen de Ami’s ook dienstdoen bij de kustwacht en de ë-C4’s en ë-Spacetourer zullen gebruikt worden door het gemeentebestuur van Chalki. Daarnaast komt er ook een ë-Jumpy, een elektrische bestelwagen die ter beschikking komt te staan van de energiegemeenschap van het eiland. Na een proefperiode van 4 jaar zal Citroën alvast twee van de geleverde auto’s schenken aan het bestuur van Chalki.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 16:40
afbeelding van suskewiet

koolstofarme eilanden ? Klinkt leuk, allen daarheen ... met de vlieger.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws