Cardoen biedt voortaan tot 10 jaar garantie op tweedehandswagens

Cardoen 2021

We kennen het gevoel: een tweedehandswagen past beter binnen je budget, maar je gaat toch voor de nieuwe auto omdat een occasie wel eens gebreken zou durven vertonen. Dat is vanaf nu verleden tijd, of toch als het aan Cardoen ligt. De autosupermarkt zal vanaf nu gebruikte wagens zelf opfrissen en er garanties op aanbieden tot 10 jaar.

We weten intussen dat Cardoen wel eens verder durft gaan dan de titel “autosupermarkt” doet vermoeden. Zo werd de keten eerder dit jaar importeur van het Chinese EV-merk Aiways en pakten ze een aantal jaar geleden al uit met een garantie op tweedehandswagens die de fabrieksgarantie van de meeste nieuwe auto’s evenaarde. Daar doen ze nu nog een schepje bovenop, want Cardoen begint met het herconditioneren van gebruikte auto’s. Daardoor zal de verdeler garantiepakketten kunnen aanbieden met een geldigheidsduur van tot 10 jaar.

Relevantie van de occasie

Daartoe heeft Cardoen een gespecialiseerde werkplaats opgestart in Wilrijk onder de noemer ‘herconditioneringscenter’. Daar willen ze binnenkort zo’n 16.500 wagens per jaar opwaarderen, waarbij ze de gebruikte auto terug zo goed als nieuw zullen maken. Volgens Ivo Willems, co-CEO bij Cardoen, hopen ze iedere wagen in zijn levensduur gemiddeld drie keer te herconditioneren. Dat geeft klanten niet alleen toegang tot goedkopere, volledig betrouwbare wagens maar zou ook het milieu een handje helpen door de productie van nieuwe wagens ietwat te beperken.

Cardoen herconditioneringscenter 2021

De garantieformule tot 10 jaar gaat daarmee hand in hand, want die moet de koper een decennium lang het nodige vertrouwen geven in zijn opgefriste automobiel. Het activeren van de extra garantie kost éénmalig 549 euro en die blijft dan 10 jaar lang gelden — zolang de klant voor de onderhoudsbeurt steevast bij Cardoen langsgaat, wel te verstaan. Daarmee wil Cardoen een langetermijnrelatie uitbouwen met zijn klanten, én verzekert het in één klap ook de relevantie van de occasie in een steeds sneller veranderende markt…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws