5 dingen die je moet weten over de nieuwe Kia Sportage

Kia stelde onlangs de nieuwe Sportage voor, de vijfde generatie alweer. In afwachting van een rijtest zoeken wij vijf weetjes op die de nieuwe Sportage interessant maken.

vijfde generatie

In 1993 liep de eerste Kia Sportage van de band. Destijds gebeurde dat nog in samenwerking met Mazda, nadien werd Hyundai bij de hand genomen om de productiekosten te drukken. Sinds 1995 werd de wagen ook in Duitsland gebouwd, waarna de leveringen in Europa verschilden van die in de rest van de wereld. Vandaag staat de vijfde generatie Sportage bij de dealer, met een uitgebreider motorenpalet dan ooit tevoren.

snelle beschikbaarheid

Kia pakt uit met een snelle levering van de nieuwe Sportage. Dat komt omdat ook de nieuwste generatie van Kia's SUV in Europa geproduceerd wordt. Geen lange levertermijnen omdat het schip in Azië wordt opgehouden dus.

Kia Sportage 2022

europees design

Niet alleen de productie gebeurt in Europa, ook voor het ontwerp wordt beroep gedaan op Europese designers. Zo is de Sportage perfect afgestemd op onze automarkt en wordt het design - hoewel toch gewaagd - niet als Koreaans ervaren. De Sportage vereenzelvigt zich verder met elektrische broer EV6, dat zie je bijvoorbeeld aan de vorm van de achterlichten.

Kia Sportage 2022

korter dan de anderen

De Europese Sportage is trouwens een veertien centimeter korter dan die voor de rest van de wereld. Toch krijg je nog altijd 591 liter bagage kwijt in de koffer, zonder de achterbank te moeten neerklappen. Al hebben we voor de liefhebber van 'meer is beter' nog altijd de Kia Sorento.

veel aandrijvingen

Wie de Kia-website bekijkt, ziet dat de Sportage een breed gamma van motorisaties aanbiedt van bij de lancering. Belangrijkst tegenwoordig is de plug-in hybride, die 265 pk voortbrengt. Wie niet altijd naar de stekker wil hoeven grijpen kan terecht bij een 230 pk sterke hybride Sportage, terwijl er ook nog twee mild-hybrid motoren in het aanbod zitten.

Kia Sportage 2022

De eerste combineert een compacte elektromotor met een 1.6 T-GDI benzinemotor, goed voor 150 pk. De andere is een 1.6 CRDi gekoppeld aan een kleine elektromotor, goed voor 136 pk. Beide versies kunnen ook zonder 48V-motor verkregen worden. Helemaal onderaan het gamma sluit de 1.6 CRDi met 115 pk af, een motor zonder hulp van een elektromotor.

Kia Sportage 2022

Meer info over de prijzen en uitrustingen vind je hier of op de website van Kia zelf.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws