MG meldt monstergroei in het voorbije jaar

MG ZS EV 2022

MG is nu echt wel terug van weggeweest. Het oorspronkelijk Britse merk, sinds 2006 in Chinese handen, kondigt namelijk een flinke groei van zijn Europese marktaandeel aan. Gedurende het gezegende jaar 2021 zag de constructeur zijn verkopen er maar liefst verdrievoudigen.

Je merkte het eerder al: de autosector ging een beetje alle kanten uit het voorbije jaar. Hoewel de inschrijvingscijfers in heel wat landen bijvoorbeeld een flinke deuk kregen meldden een aantal merken — vooral in het hogere segment — dan weer de beste verkopen in hun geschiedenis. Dit is er nog zo eentje, al gaat het hier wel niet over een luxemerk.

Terug van weggeweest

Het budgetvriendelijke MG zag zijn marktaandeel in Europa vorig jaar namelijk verdrievoudigen tot een totaal van 52.546 exemplaren. De grootste afnemer was daarin het Verenigd Koninkrijk, waar het merk eigenlijk nooit weggeweest is. Daar gingen een mooi ronde 30.600 exemplaren over de toonbank. Ook op het Europese vasteland, waar MG pas sinds 2019 terug actief is, merkt de constructeur echter een sterke stijging op. In 2021 verkocht MG er alles samen nog eens 21.946 auto’s in vergelijking met een 7.200-tal het jaar voordien.

MG gamma 2022

Het is dus duidelijk dat de MG-hype met name in de UK leeft. Op het vasteland werden de meeste nieuwe MG’s op Franse bodem verkocht, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. Met 731 exemplaren neemt de BeLux-markt een tiende plaats in op de Europese ranglijst van vorig jaar. De bestseller van het merk bleek de MG ZS EV te zijn terwijl de MG EHS plug-inhybride met het zilver gaat lopen. De voorlopig laatste plaats is voor het vlaggenschip van het merk, de Marvel R, maar die werd pas eind 2021 op de markt gebracht. Volgend jaar vervoegt de MG5 Electric dit gamma als zuiver elektrische break.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws