Maakt Panasonics nieuwe batterij de volgende Tesla's goedkoper?

Dat Panasonic de batterijen voor Tesla's wagens verzorgt is al langer geweten. Dat er weinig andere producenten de accu's van Tesla qua efficiëntie evenaren is dat even goed. Panasonic komt nu met een accu op de proppen die een stuk goedkoper kan gebouwd worden dan tot nu toe het geval was.

De 4680-accu heet de batterij die Panasonic bouwt, en waarvan ze de nieuwe versie vanaf april 2023 zullen gaan produceren. De batterijen zouden met minder cellen meer capaciteit leveren en zo goedkoper op de markt kunnen gebracht worden. De accu's zouden in thuisland Japan gefabriceerd gaan worden, al zou Panasonic ook naar de USA kijken, daar zou een nieuwe productiefaciliteit worden opgezet. Geen toeval, want Tesla maakt gebruik van deze 4680-batterijen en bouwt ze in eigen beheer ook al.

Tesla wil een model op de markt brengen dat onder de Model 3 gepositioneerd kan worden. Dat kan het merk alleen als de productiekosten laag kunnen gehouden worden. Intern wordt er dan gekeken naar productie in China, maar ook een goedkopere batterij zou de kosten en daarmee ook de verkoopprijs kunnen drukken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws