Eindelijk: Alfa Romeo laat Duitse merken links liggen, focust voortaan op Lexus

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo laat - eindelijk - haar plannen varen om Duitse premiummerken Mercedes en co te bekampen. In de plaats gaat het Italiaanse merk zich focussen op Lexus... één van de meest betrouwbare merken ter wereld. Juist ja.

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. En nu Alfa Romeo deel uit maakt van de gigant die Stellantis heet, is die uitspraak niet eens zo ver gezocht. Want tegenwoordig staat bij Alfa niemand minder dan Jean-Philippe Imparato aan het roer, de man die voordien Peugeot uit het slop wist te halen. Een man die ook kickt op kwaliteit. Dat blijkt nog maar eens na enkele nieuwe uitspraken.

Tonale is het startschot

Tijdens een lokale voorstelling van de nagelnieuwe Alfa Romeo Tonale liet Jean-Philippe Imparato tegenover media vallen dat hij vanaf dit moment Lexus ziet als zijn persoonlijke benchmark qua kwaliteit. Daarenboven wou hij er persoonlijk voor zorgen dat de kwaliteit van de Tonale vanaf de eerste dag op punt was.

Alfa Romeo Tonale

Die laatste stelling kan wel eens kloppen, want begin vorig jaar - vlak nadat Imparato aan het roer kwam van Alfa - werd de lancering van de Tonale uitgesteld. Reden? De kersverse CEO vond het product te zwak om een échte Alfa te zijn. Vooral de plug-inaandrijving bleek weinig overtuigend te zijn. Eén jaar later en we zien plots een Tonale met een 275 pk sterke plug-inmotor.

Roer omdraaien

Straffere motoren is natuurlijk maar één zaak, want daarmee trek je de kwaliteit van een merk niet naar boven. Desalniettemin heeft Alfa sinds lange tijd een nuchtere CEO aan het roer. Een Fransman die ook hamerde op kwaliteit bij Peugeot. Waardoor het merk met de leeuw de voorbije jaren kwalitatieve inzendingen zoals de 508, 3008 en nieuwe 208 naar voren kon schuiven.

Alfa Romeo Tonale

Hoewel je dus nogal laconiek zou kunnen doen over het feit dat Alfa Romeo - één van de minst betrouwbare merken ter wereld volgens de J.D. Power index - zich wil spiegelen aan Lexus - één van de meest betrouwbare merken ter wereld volgens die J.D. Power Index -, lijkt Jean-Philippe Imparato over de kwaliteiten te beschikken om het roer om te draaien bij het Italiaanse merk.

Lees HIER alvast onze eerste test van de Alfa Romeo Tonale.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws