VAB-Rijschool zet in op elektrische leswagens

VAB rijschool leswagen elektrisch

Nu onze samenleving - willens nilles - steeds meer richting de elektrische auto evolueert is er uiteraard nood aan een aangepaste rijopleiding. Automobielorganisatie VAB wil daarin een pioniersrol spelen en introduceert een rist elektrische auto's in haar rijscholen. Daarnaast zullen er eveneens meer auto's met automaat worden geïntroduceerd.

VAB is er rotsvast van overtuigd; elektrisch rijden is de toekomst. Om daar op in te spelen introduceert de automobielorganisatie in haar rijscholen elektrische lesvoertuigen. Het gaat om zes Cupra's Born die zullen worden ingezet in rijscholen in Sint-Niklaas, Antwerpen, Gent, Brugge en Alken.

Maar 6?

Oké, zes elektrische auto's, dat is op een leswagenpark van 260 stuks natuurlijk maar een kleine druppel. Al ziet VAB dit als de eerste stap. Zo wil het er systematisch voor zorgen dat tegen 2026 de helft van haar leswagens 100% elektrisch zijn. Een bijkomstig effect van die investering is uiteraard de opkomst van de leswagen met automaat. Momenteel is 6% van de lesvoertuigen bij VAB een automaat, eind dit jaar zal dat al 13% zijn. Tegen 2023: 50%, met dank aan de EV's.

VAB rijschool leswagen elektrisch

Om de beslissing extra in de verf te zetten besloot VAB zijn elektrische leswagens uit te dossen in een opvallend wrap van kunstenaar Patrick Croes. Eerlijk is eerlijk, je zal ze gezien hebben, die Cupra's Born van VAB. Wat de impact van zo'n "rijschoolbord" bovenop het dak doet met het rijbereik van de Born is momenteel nog niet geweten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 12:12
afbeelding van this

Pioniersrol? Ik ben er vrij zeker van dat ik al Tesla Model 3 heb zien rondrijden met een rijschool bordje bovenop.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws