Tesla Model S & X 'Long Range' terug in België, ook met rond stuur

Tesla Model S

Al in 2021 kregen de Tesla Model S en X een grondige update met nieuwe techniek en een volledig opgefrist interieur. De supersnelle Plaid was al eerder te bestellen, nu is ook de minder dure 'Long Range' terug van de Model S en X. Goed nieuws: het yoke-stuurwiel is niet langer verplicht!

Het heeft bijna twee jaar geduurd, maar de facelift van de Tesla Model S en X hebben eindelijk hun weg gevonden naar de Belgische markt. In augustus 2022 kregen we al de Belgische prijzen van de supersnelle Plaid-versies, waarvan de eerste exemplaren in december in Zeebrugge werden gelost. Nu zijn ook de Long Range-versies, die voortaan door het leven gaan als Dual Motor All-Wheel Drive, terug te bestellen via de Tesla-website. De prijs? 114.990 euro voor de Model S, 123.990 euro voor de Model X. Daarmee zijn ze respectievelijk 25.000 en 20.000 euro goedkoper dan de Plaid-versies.

Nieuw interieur

Dat prijsverschil komt door het feit dat de Tesla Model S en X Dual Motor, de naam zegt het al, een elektromotor minder tellen dan de driemotorige Plaids. Ze zijn dus wat minder snel, al kan je met een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u in het geval van de Model S (de Model X doet er 0,7 seconden langer over) moeilijk spreken van een gebrek aan vermogen. Het voordeel is dan weer dat je aan actieradius wint: 634 km WLTP voor de Model S (Plaid: 600 km) en 576 km voor de Model X (Plaid: 543 km).

Aan boord zijn deze nieuwe Tesla Model S en X grondig opgefrist, met een nu horizontaal gepositioneerd infotainmentscherm waar je tegenwoordig ook de nieuwste games op kan spelen. Bij de lancering van de facelift viel ook het yoke-stuur op, dat de controlehendel van een vliegtuig wilde nabootsen. Die zet was niet zonder kritiek en Tesla biedt nu weer een traditioneel stuurwiel aan op de Model S en X als kosteloze optie. Je kan het ook als retrofit bestellen voor 900 euro, moest je al met een Plaid rondrijden met de yoke gemonteerd. Ook het ronde stuurwiel is echter uitgerust met aanraakgevoelige 'knoppen' in plaats van de traditionele hendels voor de richtingaanwijzers en ruitenwissers...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws