Carrefour levert boodschappen volledig autonoom in Zaventem

Supermarktketen Carrefour is begonnen met het testen van autonome bezorgrobots die je boodschappen of lunch helemaal zelfstandig kunnen leveren. Wie in het Corporate Village in Zaventem werkt, zal als eerste kunnen profiteren van deze dienst, die samen met Deliveroo wordt opgezet.

Als je je boodschappen soms bestelt via Deliveroo, zal je binnenkort geen fietskoerier (of bromfietser) meer aan je deur hebben, maar wel Natacha of Nono. Dat zijn de twee autonome bezorgrobots die momenteel in het Corporate Village in Zaventem worden getest door Carrefour. De robots kunnen tot 15 kilo dragen en halen een topsnelheid van 7 km/u. Carrefour belooft een bezorging binnen de 15 minuten als je binnen het bedrijvenpark een bestelling plaatst van de lokale Carrefour-supermarkt.

Binnenkort in de grote steden?

Daarmee heeft Carrefour een Europese primeur in handen wat betreft het autonoom leveren van boodschappen. Colruyt is ook bezig met een testproject met autonome bezorgrobots, die wel al op de openbare weg rijden in Londerzeel, maar nog steeds op afstand bestuurd moeten worden door een menselijke bestuurder. Op termijn wil Carrefour ook de openbare weg op gaan met zijn robots van het Turkse bedrijf Delivers.AI, om te beginnen in de grote steden als Brussel, Antwerpen, Luik of Gent, maar daarvoor zal het eerst speciale toestemming moeten krijgen.

Als Carrefour eenmaal is doorgebroken in de grote steden, ziet de supermarktketen ook brood in het aanbieden van de autonome bezorgdienst in kleinere steden en gemeenten, die meestal niet bediend worden door deze bezorgdiensten omdat de markt te klein is om hubs en menselijke koeriers in te zetten. Maar voorlopig is het terrein van de Carrefour-bots dus beperkt tot Corporate Village in Zaventem, waar 9.000 werknemers werken op een oppervlakte van 60 hectare. De ideale plek om in een gecontroleerde omgeving voldoende mensen te kunnen bedienen. Moet je dan binnenkort met een robot beginnen bellen als die je adres niet vindt?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 10:00
afbeelding van FLP

"Op termijn wil Carrefour ook de openbare weg op gaan in de grote steden als Brussel, Antwerpen, Luik..."
Ben ik nu de enige die meteen opmerkt dat zo'n karretje heel simpel mee te pakken en leeg te roven lijkt?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws