Vijf redenen om naar het Antwerp Classic Car Event te gaan op 6 en 7 mei 2023

Antwerp Classic Car Event 2023

Dit weekend is het weer zover: dan schiet het Antwerp Classic Car Event terug uit de Brasschaatse grond. Op 6 en 7 mei stroomt het park er namelijk vol van de klassiekers, goed voor jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers. Wij vinden dat jij daar eens tussen moet gelopen hebben, en wel om deze vijf redenen.

De zon kruipt steeds hoger aan de hemel en de temperaturen gaan langzaam maar zeker omhoog, dus je weet wat dat betekent. Inderdaad: de tijd is gekomen om je klassieker uit zijn winterslaap te wekken en helemaal klaar te stomen voor het Antwerp Classic Car Event op zaterdag 6 en zondag 7 mei. Ook als er (nog) geen oldtimer in je garage pronkt, loont het echter de moeite om het evenement in je agenda te prikken. Waarom, vraag je je af?

Antwerp Classic Car Event 2023

270 exclusieve motoren horen ronken

Het ACCE situeert zich zoals altijd rond het vertrek van de Tour Amical, waarbij een colonne exclusieve auto’s een rondrit door het zuiden van Europa maakt. Om aan de start te geraken, moeten die klassiekers en GT’s echter op één van in totaal 33 autotransporters gereden worden en dat gebeurt in de coullissen van het ACCE. Dat betekent dat je elk van die 270 schoonheden in actie kan zien en horen terwijl ze de laadbrug van de dieplader overwinnen… Motorgeronk verzekerd!

Antwerp Classic Car Event 2023

20.000 vierkante meter aan oldtimers

Je zal echter flink wat meer auto’s te zien krijgen dan enkel die 270 Tour Amical-deelnemers. De organisatie maakt namelijk maar liefst 20.000 vierkante meter van het Park van Brasschaat vrij om er iedereen te ontvangen die zijn oldtimer wil komen tentoon stellen. Dat doen ze ook dit jaar volledig gratis, dus reken er maar op dat de opkomst opnieuw enorm zal zijn.

Twee prachtige tours rond het ACCE

Maak je er liever een meer actieve dag van? Dan kan je jezelf en je auto inschrijven voor één van de twee ritten van de Antwerp Classic & GT Tour. Daarvan vindt er namelijk eentje plaats op elke dag van het ACCE en alles dat ouder dan 1993 of exclusiever dan grootmoe’s winkelwagentje is, mag mee. Naast een fijne rit door de Kempen genieten deelnemers ook van ontbijt, lunch en op zaterdag een gezellige barbecue als afsluiter.

Antwerp Classic Car Event 2023

Modern luxegeweld van D’Ieteren

Genoeg over klassiekers want ook zij die moderne supercars hoger in het vaandel dragen, komen aan hun trekken op het ACCE. Importeur D’Ieterens nieuwe luxe-afdeling, Porsche, Maserati, Bentley en Lamborghini Antwerpen stampen namelijk een stand van maar liefst 1.500 vierkante meter uit de grond vol lekkers. Zo tekenden Bugatti en Rimac al present, en mogen we ook extra aandacht verwachten voor Lamborghini ter ere van hun 60ste verjaardag. Reken met andere woorden op zowel klassieke als moderne exemplaren!

Antwerp Classic Car Event porsche 2023

MG neemt een verrassing mee

De kans dat je zo’n Lambo ooit kan betalen is misschien klein, maar stiekem zal je ook een meer betaalbare sportieveling op het ACCE kunnen vinden. MG belooft er namelijk de Cyberster te laten zien, en dat wordt een elektrische roadster die zijn inspiratie haalt bij de MGB van weleer. De Cyberster werd nog maar pas officieel onthuld in China, en MG verklapt nog niet of we de auto in fysieke vorm dan wel virtueel op het ACCE te zien krijgen. Je ontdekt het dus op 6 en 7 mei aan de MG-stand op het Antwerp Classic Car Event.

Antwerp Classic Car Event 2023

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws