Honda plant revival in 2025

Honda plannen 2025

Japanse autobouwer Honda zit wat in het slop. Daarom heeft het besloten achter de schermen stevig te werken aan een revival voor het merk die vanaf 2025 in moet gaan. Met een focus op EV's, een nieuwe designtaal en een compleet getransformeerde gebruikservaring.

Het ooit zo innoverende Honda loopt de laatste jaren wat ter plaatse. Dat moet zonder twijfel pijn doen bij CEO Toshihiro Mibe, een man die doorheen zijn carrière verantwoordelijk was voor enkele van de meest iconische motoren die het Japanse merk ooit heeft gemaakt. Er is echter licht aan het einde van de tunnel, want achter de schermen is Honda zichzelf volop aan het heruitvinden.

Focus op EV, uiteraard

Die revival staat gepland voor 2025 en met het Japanse merk terug op de kaart zetten. Hoe het daar voor wil zorgen? Door een eigen ontwikkeld platform te lanceren specifiek voor de Noord-Amerikaanse markt voor grote elektrische auto's. Honda doet het van oudsher goed aan de overkant van de oceaan en mikt in de toekomst dus duidelijk op die markt.

Honda plannen 2025

Een platform is natuurlijk niets zonder modellen, dus ook dat heeft Honda in de pijplijn zitten. Nieuwe modellen met een nieuw design en compleet nieuwe gebruikservaring in het interieur. Of in mensentaal: Honda wil dat haar interieurs meer weg hebben van een smartphone. Of nog duidelijker: Honda wil Tesla achterna. Hét succes van de toekomst zal volgens Honda echter gevonden worden in de batterijen. Het Japanse merk mikt volop op een nieuwe generatie lithium ion-batterijen, semi-solid-state batterijen en solid-state-batterijen. Het doel? Tegen 2030 wil Honda 2 miljoen EV's verkopen wereldwijd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jan 13:34
afbeelding van Jan

Probeer momenteel maar eens een nieuwe Honda te kopen .... zo goed als onmogelijk; de dealer krijgt geen feedback of de auto uberhaupt ooit zal komen ...
Heb al vele Honda's gehad .... dit is wel een héél spijtige zaak en het bericht spreekt over Noord-Amerika, ik zou niet verbaasd zijn moesten ze Europa helemaal links laten liggen ....

Wim Verhaegen 17:28
afbeelding van Wim Verhaegen

Inderdaad, Jan. Door al het geneuzel en geregel is Europa voor Honda niet interessant meer.
Ik vrees ook dat ik ergens anders ga moeten kijken. Met pijn in het hart, want het zijn topwagens die je nooit in de steek laten.

Bart Vandewalle 18:34
afbeelding van Bart Vandewalle

Honda Vabis heeft verschillende uitvoeringen nochtans onmiddellijk of relatief snel leverbaar doch de voorraden zijn inderdaad beperkt. Steeds welkom!

Koen 22:10
afbeelding van Koen

Nu nog werken aan de klantvriendelijkheid en eerlijkheid en misschien geraakt jullie stock dan ook uitgeput.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws