Jaguar E-Type ZP Collection: zo speciaal dat je ze per twee moet kopen

Jaguar E-Type ZP Collection 2023

Zeg nu zelf: wat is er leuker dan een smaakvol gerestaureerde Jaguar E-Type bezitten? Bij Jaguar zelf weten ze het antwoord. Dit is namelijk de E-Type ZP Collection en als je die bestelt, dan krijg je meteen twee smaakvol gerestaureerde Jaguar E-Types.

De Jaguar E-Type wordt vaak gezien als één van de mooiste auto’s ooit getekend, en dat weten ze ook bij Jaguar. Zo kopen de Britten met regelmaat van de klok oude E-Types op, om ze vervolgens zelf te restaureren. Af en toe geven ze er dan eens een creatieve draai aan, en zo kwamen ze zelfs al met E-Types op de proppen die op omkeerbare wijze voorzien waren van een elektrische aandrijflijn. Hun nieuwste project gooit het echter over een andere boeg, en kijkt terug naar de beginjaren van de E-Type.

Bijpassende F-Types volgen

Meer specifiek kijkt deze ZP Collection naar het raceverleden, vandaar ook de naam. Onder de noemer ‘Project ZP’ werden destijds namelijk zeven vroege exemplaren omgebouwd naar racewagens, die vervolgens de onverslaanbare Ferrari’s het leven zuur moesten maken. Dat lukte hen ook in 1961, en deze ZP Collection wil dat succes in de verf zetten. Zo bestaat de oplage uit zeven E-Type Coupés in Crystal Grey geïnspireerd op de racewagen van Roy Salvadori, en zeven Oulton-blauwe cabrio’s die moeten doen denken aan het exemplaar van Graham Hill. Allebei hebben ze een 3.8-liter zes-in-lijn onder de kap, die 270 pk richting een nieuwe manuele vijfbak van Jaguar Classic stuurt. De auto’s krijgen bovendien een gravure van hun respectievelijke circuits — Crystal Palace en Oulton Park — in de middenconsole, maar kiezen kan je niet…

Jaguar E-Type ZP Collection 2023

Zoals de naam al doet vermoeden koop je de ZP Collection namelijk als een collectie, dus je moet in alle gevallen budget voor twee auto’s voorzien. Hoeveel budget dat is weten we nog niet, maar naast het koppel Jaguars krijg je er ook een bijpassend setje retro-helmpjes voor. Is je geld daarna nog niet op, dan kan je het opzij zetten voor later dit jaar. Dan belooft Jaguar namelijk uit te pakken met een beperkte reeks F-Types die mooi bij deze E-Types moeten passen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws