Kia EV9 krijgt goedkopere basisversie… met de nadruk op ‘-er’ (2023)

Kia EV9 Earth 2023

De Kia EV9 is een indrukwekkende EV en daar hoort dus ook een indrukwekkend prijskaartje bij. Zo moest je tot voor kort net geen 75.000 euro voor de elektrische zevenzits SUV neertellen, maar daar doet Kia nu wat aan. Na de ‘Launch Edition’ krijgt de EV9 nu zijn definitieve gamma, compleet met een (iets) lagere basisprijs.

Kia is volop bezig met het opbouwen van een compleet EV-gamma, en dat mag je letterlijk nemen. Zo begon het een paar jaar geleden allemaal met de EV6 en inmiddels hebben de Koreanen al voorsmaakjes gegeven van bijvoorbeeld een EV3 en EV4 terwijl de EV5 klaar is voor productie. De grootste der EV’s is echter de EV9, dus het mag weinig verwonderen dat het ook de duurste is… Al komt de zevenzits SUV nu wel iéts dichter binnen handbereik.

Veel auto voor... veel geld

Voorlopig was de EV9 namelijk enkel te bestellen als ‘Launch Edition’ van 74.990 euro, maar Kia heeft nu ook de orderboekjes geopend voor de goedkopere versies. Let wel: echt goedkoop zouden we die nog steeds niet noemen, want de instapper van het gamma moet nog steeds 71.690 euro kosten. Voor dat geld krijg je een ‘Earth’-versie mee met een 204 pk sterke elektromotor op de achteras en een 99,8 kWh-accu, goed voor 563 kilometer rijbereik. Dat is meteen ook de verst rijdende EV9 want de vierwielaangedreven ‘Earth’, met dus twee elektromotoren en 384 pk, houdt het bij 512 kilometer uit dezelfde accu. Daarvoor betaal je 75.990 euro en een EV9 ‘GT Line’ kost meteen 80.890 euro want die is er enkel met de krachtige, vierwielaangedreven aandrijflijn.

Kia EV9 Earth 2023

Met zo’n forse basisprijs kan je dus maar hopen dat je EV9 standaard goed uitgerust is, en dat is ook zo. Reken bijvoorbeeld meteen op parkeersensoren voor- en achteraan, verwarm- en verkoelbare zetels op de eerste en tweede rij, een indeling met zeven zitpaatsen, een warmtepomp en een scala aan veiligheidssnufjes voor je ‘Earth’. De ‘GT Line’ voegt daar onder andere een 360°-camera, LED-matrixkoplampen, een sportievere aankleding en 21-inch lichtmetaal aan toe. Of dat alles zijn prijzen verantwoordt? Dat laten we graag aan u…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws