Ineos stopt al zijn productie... en daar kan het zelf niet aan doen

Ineos Grenadier productie 2024

Treur als je een Defender wou die stiekem meer Defender was dan een Defender, want Ineos heeft zijn productie tijdelijk stopgezet. Zowel de Grenadier als de Quartermaster lopen momenteel dus niet meer van de band. Daar heeft de vete met Land Rover echter niks mee te maken en de verkoopcijfers evenmin.

Bij Land Rover weten ze waarschijnlijk wel even waarmee te lachen momenteel. Een paar jaar geleden dook er namelijk een nieuwe autoconstructeur op, die al het geld van zijn steenrijke oprichter ter beschikking kreeg om terug een échte opvolger voor de klassieke Defender te bouwen. Het eindresultaat, de Ineos Grenadier, leek dan ook zo sterk op de iconische Land Rover dat die laatste een rechtszaak tegen de kersverse autobouwer aanspande. Die rechtszaak verloor Land Rover echter en zo mocht de Grenadier toch in productie gaan, al komt die productie nu alsnog stil te liggen.

Zit Ineos zonder zetels?

De reden daarvoor is echter niet te zoeken in de vete met Land Rover, noch in de verkoopcijfers van de inmiddels twee modellen die Ineos aanbiedt. Nee, het merk zegt de productie te hebben stilgelegd omwille van het faillissement van een belangrijke toeleverancier. Daardoor zou Ineos momenteel niet meer in staat zijn om zowel de Grenadier als diens pick-upversie, de Quartermaster, afgewerkt te krijgen maar over welk essentieel component het gaat, geven de Britten niet mee. Wat ze wel meegeven, is dat het probleem nog zou kunnen aanhouden tot ergens in 2025. De productiestop zou dus maar tijdelijk zijn, al lijkt de fabriek in Hambach dus wel meerdere maanden te gaan stilliggen.

Ineos Grenadier productie 2024

We hebben er het raden naar wiens faillissement dit onderdelentekort veroorzaakt heeft… Dus dan doen we dat maar even. Eén van de grotere bedrijven die in de autosector bijvoorbeeld overkop gingen in de afgelopen maanden, is Recaro. Die naam halen we ook niet zonder reden naar boven want zowel de Grenadier als de Quartermaster waren voorzien van stoelen gebouwd door Recaro. De kans is dus niet onbestaande dat Ineos stiekem zonder zetels zit en het nog een aantal maanden duurt voor een andere producent een stoel kan gaan bouwen die even goed in het interieur van hun terreinwagens past. Hoe dan ook zal je dus iets langer moeten wachten indien je zo’n Ineos ging bestellen… Tenzij je misschien genoegen neemt met eentje zonder zitmeubilair, wie weet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 11:48
afbeelding van Yannick

dat ze dan maar ASAP naar Corbeau bellen,
lijkt me de enige gepaste opvolger

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws