Dit is de laatste auto die je met cd-speler kan kopen… maar niet meer voor lang

Subaru Forester cd-speler 2024

Het is officieel over en uit voor de cd-speler in de auto, of toch bijna. Momenteel is er namelijk nog maar één nieuw model op de markt waarin je je compact disks kwijt kunt maar dat model gaat er straks ook uit. Daarna ben je dus in alle nieuwe auto’s aangewezen op je smartphone of een USB-stickje.

We hoeven het je vast niet meer te vertellen: auto’s moeten mee met hun tijd. Die tijd dicteerde bijvoorbeeld ooit dat je muziek afspeelt van een cassette en zo zagen we decennialang cassetteradio’s in auto’s verschijnen. Rond de millenniumwisseling kwam daar echter verandering in want dan moesten die cassetteradio’s één voor één wijken voor cd-spelers… En nu is ook de tijd van die technologie gekomen.

Laatste kans

Uit onderzoek van de Britse consumentenorganisatie Which blijkt namelijk dat er vandaag maar één nieuwe auto meer op de markt is waarin je af-fabriek een cd-speler kan krijgen. Dat is de Subaru Forester, een SUV die hier inmiddels sinds 2018 op de markt is. In 2022 kreeg die Forester nog een facelift maar in tegenstelling tot blijkbaar dus alle andere fabrikanten, besliste Subaru dat het toen nog geen tijd was om de cd-speler naar de geschiedenisboeken te verwijzen. Zo bleef het bekende gleufje nog even in het dashboard zitten maar daar komt binnenkort een einde aan.

Subaru Forester cd-speler 2024

Subaru heeft intussen namelijk zijn volgende generatie van de Forester voorgesteld en die doet het zonder cd-speler. Buiten Europa wordt het nieuwe model ook al verkocht en bij ons moet de verkoop binnen dit en een paar maanden eveneens op gang komen. In afwachting daarvan staat de uitgaande Forester echter nog even in de Europese showrooms, compleet met cd-speler. Wil je dus koste wat kost nog een nieuwe auto waar je je voltallige collectie compact disks in kwijt kan, dan is je laatste kans bij dezen aangebroken…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws