Video: Snelle reactie redt 900 pk sterke MX-5 op de dragstrip

Op de dragstrip kan het al eens mislopen, en zeker als je aan het spelen bent met een 900 pk sterke Mazda MX-5. Door een lek van koelvloeistof verloor de piloot tijdelijk alle controle over de wagen maar gelukkig liep het dankzij zijn snelle en vakkundige reactie goed af. Zo'n 900 pk is niet standaard, zoals je al kon vermoeden. Hij bekomt dat monsterlijke getal door een RB26DETT motor bekend uit een Nissan R34 GT-R.

Zijn Miata, zoals de wagen in Amerika noemt, is goed voor een tijd van 9 seconden op een quarter mile (402m) dragstrip. Een snel speeltje, maar zeker niet zonder risico's. Kijk gerust het filmpje uit om een kort interview met de bestuurder te zien waarin hij graag uitlegt hoe hij reageerde.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
stanny 15:08
afbeelding van stanny

die kerel kan rijden!! doet me denken aan dat filmpje van die kerel die in duitsland op de autobahn aan het vlammen is en plots slipt door een olieplek... toen dacht ik ook "He can drive!"

Techno Patat 19:52
afbeelding van Techno Patat

Dat is inderdaad een legendarisch filmke stanny! Het is denk ik in een A4 dat...

Dit is ook wel netjes al denk ik dat er toch ook een deftige dosis geluk aan te pas gekomen is! En nog iets: hoe kan je door koelvloeistof te lekken de controle verliezen? Ofwel weigert de motor verdere dienst ofwel stopt het niet en eij den boel aan goet! Maar om scheef te slaan? Dan is het eerder de remolie/stuurvloeistof (die bij velen dezelfde is...) die lekte

Yvesw 11:55
afbeelding van Yvesw

@Alfred en Stanny: Blijft inderdaad een On Ge Loof Lijk filmpje! Ik had me al 3 keer naar de maan laten katapulteren me dunkt...

Yannick 12:51
afbeelding van Yannick

zalig hoe die muziek ook zo plots kei happy is vanaf hij goed en wel recht staat

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws