Eerste Subaru BRZ met turbo krijgt 278 pk

Toen we de rijtest van de Toyota GT-86 publiceerden mocht het duidelijk blijken, onze bezoekers willen een turbo-variant, en nog liefst vanuit het Subaru kamp. We hebben bij Autofans even onze Amerikaanse vrienden gebeld en bij deze, de eerste turbo werd in een BRZ geschroefd. Het bedrijf Accelerated Performance heeft een 5.000 euro kostende kit klaar die 78 pk toevoegt aan de standaard 200 ponies. Op de dyno gaat de curve tot maximaal 286 pk, maar het meest duurzame vermogen bleek 278 te zijn. Benieuwd wie de volgende is en hoeveel beter die doet.

Via de tip van Yves, jalopnik

Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Kenny 19:58
afbeelding van Kenny

M'n gebed is verhoord! Say hail! En wat een zalig geluid voegt die turbo toch toe :-).

Yvesw 21:58
afbeelding van Yvesw

Sinds het toch jullie vrienden zijn zal dit wel tegen een vriendenprijs te bestellen zijn niet? ;)
*Voeg Autofans4Life op je bestelbon toe en je krijgt 10% korting* :p

Techno Patat 22:26
afbeelding van Techno Patat

@yves: op de bon van je Brz of van je turbo? Op die brz wil ik wel korting, bij m'n turbo's niet!

Want een turbokit zou ik nog liefst vanalles zelf samenstellen! Een beetje rondshoppen bij garret, deftige intercoolers bestellen en dan samen met een liefhebber uitzoeken hoe je alles gaat doen! Dan zal het eindresultaat veel meer m'n eigen zin zijn dan zo een bedrijf die er 15 per week maakt...o

Yvesw 22:48
afbeelding van Yvesw

@Patat: Allemaal goed en wel tot je daar staat met een pas gekochte BRZ van 30.000 euro, tuningstukken ter waarde van 10.000 euro en het werkt niet :p

vdsmichiel 09:24
afbeelding van vdsmichiel

Het volstaat al lang niet meer daar 'gewoon' een turbo en een intercooler op te schroeven. Laat die hele handel maar eens properkes samenwerken met het motormanagement (ontsteking, directe en indirecte injectie...)!

Techno Patat 12:41
afbeelding van Techno Patat

@VDS: vandaar dat ik het met een liefhebber zou willen uitzoeken hé ;)! Dan kan je er mee doen wat je wil :)! Er zijn genoeg tuners die graag zo een projectje erbij nemen om hun zaterdagnamiddag te vullen :)!

Yvesw 12:49
afbeelding van Yvesw

@Patat: Dan knutsel ik liever aan een 30 jaar oude RX7 ;) Zou er echt mijn hobby van kunnen maken (met dank aan die verdomde wheeler dealers op Discovery....)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws