Autofans videotip: meerijden in de Pagani Huayra

Pagani Huayra

Harry Metcalfe bezit niet alleen EVO magazine, hij is ook trotse eigenaar van een Pagani Zonda.

Tijdens de jaarlijkse Zonda meeting in Italië krijgt hij de kans om eens van de nieuwe Huayra te testen. 1.050.000 kost deze 730 pk sterke Pagani. Wij zouden niet altijd op ons gemak zijn tijdens het rijden. mannen als Harry hebben daar minder last van. Hij laat ons dan ook echt proeven wat het is om met een Huayra te vlammen in een Italiaans berglandschap.

Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
ThV 11:20
afbeelding van ThV

blijft een buitenaards vehikel...

Yvesw 21:06
afbeelding van Yvesw

Naar mijn idee is het luid, onpraktisch, hard afgeveerd en komt het geluid het dichtst tegen een RX7 on steroids. Net zoals de Bug. Veyron mist het karakter (die de Zonda meer dan genoeg had). Naar mijn inziens een stap terug voor Pagani. En als dit geluid staat voor de toekomst in de automobielsector... Dan ga ik later een oude zeur worden die vertelt dat het vroeger toch echt wel beter was.

Wim 11:12
afbeelding van Wim

idd, geluid valt tegen :) De wagen op zich vind ik ook niet zo mooi(en die velgen zijn zo jaren 2000 :)), de afwerking en de materialen zijn wel van een zot niveau.

Kevin 09:55
afbeelding van Kevin

Ik vind hem precies niks, maar ik ben zo niet voor die hypercars (iedereen verschilt e ;))

Techno Patat 12:30
afbeelding van Techno Patat

Ik vind het geluid net sel vet! Vooral dat blazen van de turbo :P! M'n vorige auto (volvo) deed dat ook als je in de lage toeren op z'n staart trapte! Ik vind het een heel leuke gimmik!

Over het design: zoek maar eens het design op van de C12! Dat was ook geen schoonheid, en toch is de zonda zo prachtig aan z'n laatste levensjaren begonnen! Geef ze sat tijd en andere versies mannen ;)! Al vind ik hem persoonlijk wel heel erg mooi in dat rood met caebon!

Dat het karakter mist kan ik ergens inkomen, maar de Zonda had imperfecties omdat het uiteindelijk de eerste van de reeks was! De fouten van de Zonda zijn goed uitgewerkt in de Huayra. En fouten zijn nu eenmaal karakter (kijk naar oude Italianen! Vol van de fouten, roest, problemen,... Maar toch gaan niet veel mensen hun oude bella wegdoen!

En ik heb het al veel gezegd, maar nogmaals: bezoek echt eens hun fabriek, je gaat bijna buigen van eerzaamheid vanaf dat je naam Pagani hoort :P! Ik heb maandag nog een zonda gezien, dinsdag hem horen rijden en ik was er werkelijk de hele dag opgewekt van! Kort ervoor had ik een Veyron l'or blanc gezien en dat deed me bitter weinig...

Yvesw 16:17
afbeelding van Yvesw

@Patat: Ik heb oneindig respect! Maar dat geeft je niet het verbod om te zeggen dat deze wagen -naar zijn prijs- geen karakter heeft. "Geen" is natuurlijk een groot woord, maar de Zonda was zoveel meer.
En ik vind de C12/ C12S net de mooiste van de hoop! De laatste versies waren er gewoon iets over. De eerste "generatie" Zonda's waren nog echt rijdersauto's. Hadden trouwens ook maar iets van een 380pk. Lijkt me veel aangenamer en snel zat om mee te rijden. Zo krijgt Metcalfe in het filmpje gewoon het vermogen niet op de grond. Wat ben je er dan mee?
Als dan toch alle euvels hebben opgelost, waarom blijft de hyena zo'n gat lelijk stuur hebben :p Lijkt gewoon een cirkel van Play-Doh...

Mesoerrie 16:30
afbeelding van Mesoerrie

wat een verschrikkelijk interieur zeg

Kenny 21:49
afbeelding van Kenny

@ Yves & Patat: geef de Huayra nog een paar jaren en een aantal evoluties, en deze zal wel genoeg charme uitstralen. Een oorspronkelijk model straalt vaak meer charme uit door de evoluties die erop gevolgd zijn (het originele was toch nog het beste, ...). Maar, ook voor mij blijft de C12(S) de topper. Meer basic design, no nonsense en een all-time favourite in GT5 :-)
Nu, over deze: het is pijnlijk om te schrijven, maar ik loop er niet echt warm van. Er zijn gewoon te veel franjes aan, het interieur is té Dubai geworden en het lijnenspel net over the top. Voor het stuur lijken ze dan weer de mosterd bij Spyker gehaald te hebben. Dit doet niets af van de maniakaal, geniaal, schitterende afwerking (ik herinner me nog het verhaal van de schroefjes bv.), en de belevenis van een dikke V12 achter je rug te hebben.

Trouwens, was dit niet het testmodel van Pagani met +500k km? Dat zou het iets mindere geluid kunnen verklaren...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws