Kijk naar 's werelds kleinste V8 motor

De video is al anderhalf jaar oud maar bleef al die tijd verborgen in de archieven van Youtube. Nu pas vonden enkele media de video, en dan verspreidt zo'n video zich als een lopend vuurtje.

Weinigen onder ons zullen fanatiek bezig zijn met het bouwen van schaalmodellen. Voor zij die dat wel doen zal de naam Conely Precision Engines allicht niet vreemd in de oren klinken. Het bedrijf lanceerde vorig jaar al een video waarin het haar nieuwste creatie toont, een nieuwe V8 en meteen de kleinste in zijn soort ter wereld. Destijds ging het nog om een testexemplaar, vandaag maakten ze bekend dat het in productie zal gaan.

Het blok heet Stinger 609 en is goed voor 9 pk, wat best veel is voor een schaalmodel. Het blok kan revven tot 10.000 rpm en zou exact hetzelfde moeten klinken als een volwassen V8 zoals de meesten onder ons die kennen. Conely Precision Engines maakte gebruik van een supercharger en die zou geen extra gewicht toevoegen, aldus de makers. Het totale gewicht van het blok ligt op amper 5,1 kilogram.

Maar elke hobby heeft zijn prijs en ook deze Stinger 609 is niet gratis. Alles samen ben je flink 7.000 dollar kwijt voor een stukje technologie als dit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws