Hoe maak je de perfecte BMW M3?

perfect BMW M3

In 2014 komt BMW met de nieuwe M3, maar hoe willen we dat die er uit gaat zien?

Optisch kan er al vrij veel voorspeld worden, maar technisch is alles nog mogelijk. Hoewel. We weten al enkele details. Zo zal er een zescilinder onder de kap schuilen met ongeveer 450 pk. De M3 zal lichter en stijver worden dan de huidige M3 doordat er meer carbon en aluminium zal worden gebruikt.

Maar hoe willen we dat die rijdt? De Britten zetten drie generaties M3 naast elkaar, drie varianten die allemaal hun charme hadden en waarvan BMW de beste elementen moet uitpikken bij het maken van de nieuwe M3. En vooral, de fouten moet onthouden om ze niet meer te maken.

Volgens Autocar is de E30 M3 de meest zuivere M3 die ze ooit gemaakt hebben. De huidige E92 M3 is in vergelijking met de E30 veel minder delicaat en minder charmant, de sturing is zwakker en hij weegt ook te veel. De E92 had wel een V8 onder de kap en was daardoor enorm snel, al was hij vooral snel. De derde in de video is de CSL op basis van de E46. Volgens de Britten is dit de M3 waar BMW het meeste van moet onthouden voor de productie van de nieuwe M3. Hij woog minder dan 1.400 kilogram, zag er fantastisch uit maar kampte met een zwakke versnellingsbak.

Reacties: 3 reacties

Tags

M3

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Mesoerrie 12:05
afbeelding van Mesoerrie

Ja aan zo'n E30 kan maar weinig tippen imo. Prachtige (simpele) lijnen, geen fickfack,... Nog steeds de M3 to have imo.

Trouwens erg vet circuit dat van brands hatch, gaat overal op en neer, zit vrijwel geen vlak stuk in. Eens je op de tarmac zelf loopt is het echt wel indrukwekkend.

Dequal 12:36
afbeelding van Dequal

Ja de E30 met EVO II kit erop <3

Heb er nog zo eentje voor de lens gehad tijdje terug, zalig cruisen in lage versnelling, vanaf je de autosnelweg oprijdt... Wauw.

http://www.flickr.com/photos/dequal/5764337965

Adolf Van Oostende 22:48
afbeelding van Adolf Van Oostende

Een CLS ga je bij Mercedes-Benz halen een CSL bij BMW :wink:

Edit: Inderdaad, bedankt voor het opmerken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws