Rijverbod halen op de Nürburgring doe je zo [Video]

nurburgringbanvideo

Het was een bittere pil voor deze Honda S2000 eigenaar. Na een ritje van 1.500 kilometer naar de groene hel kreeg hij na zijn eerste rondje al een rijverbod wegens agressief rijden... Tja, dat krijg je als je de regels niet volgt.

'Agressief rijgedrag' en 'rechts inhalen', dat waren de officiële redenen waarom de chauffeur van de Nürburgring werd gehaald. Onterecht volgens de eigenaar van deze gemodificeerde S2000. Echter vergeet hij één klein dingetje... de Nürburgring is een openbare weg, en daar gelden verkeerswetten.

Over agressief rijden kan je nog debatteren, maar rechts inhalen? Dat kan je niet goed spreken. Zelfs tijdens trackdays is dat eigenlijk not done. Mensen vergeten soms wel eens dat de Nürburgring eigenlijk een tolweg is waar je toevallig zo snel op mag rijden als je wilt. Het is dus geen afgehuurd circuit (al kan dat natuurlijk ook gebeuren), maar een openbare weg. We begrijpen de man natuurlijk, na een ritje van 1.500 kilometer wil je niet liever dan eens goed van jetje geven op de groene hel. Echter moet je soms je kwispelend staartje wat in bedwang houden.

TL;DR? Haal gewoon nooit rechts in op de Nürburgring.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Waxweazel 22:02
afbeelding van Waxweazel

Over het agressief rijgedrag is te discuteren, maar dat rechts inhalen vind ik toch maar belachelijk.
Dan zou die BMW ook gestraft moeten worden voor "links-rijden" ! :p
Duidelijk te zien dat de Honda een pak sneller is en toch links blijven plakken om te zorgen dat hij niet voorbij wordt gestoken ...
Dan zou er op de Belgische wegen veel chauffeurs moeten gebanned worden :p

Rebel 01:25
afbeelding van Rebel

Nog nooit de veiligheidsregels gelezen? Punt 2: Overtaking on the right is prohibited. Er staat zelfs vermeld: It is prohibited to take photographs, film or make video recordings during tourist drives. Maar allee, we zullen verder over dit filmpje maar niks zeggen, want het is automatisch opgenomen en de chauffeur had ten allen tijde minstens een hand aan het stuur. Over agressief rijden gesproken, de Ring Taxi rijdt ook wel eens agressief zijn rondjes. Was vorige lente bijna mijn linker spiegel kwijt, het schol geen haar of die spiegel was foetsie.

Rob 10:30
afbeelding van Rob

Tsja, de Nürburgring; of je ruïneert je auto door je eigen onkunde, of je auto wordt geruïneerd door andermans onkunde, of je krijgt een rijverbod.

Mij niet gezien daar ;-)

Glenn 15:04
afbeelding van Glenn

Perfecte beschrijving van de openbare weg die je daar geeft ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws