Video: Tesla P85D vs Lamborghini Aventador

tesla p85d vs lamborghini aventador

De een Amerikaans, de andere Italiaans; eentje elektrisch en de andere met een V12; de ene een sedan en de andere een coupé ... maar allebei met 700 pk. Redenen genoeg voor een sprintje?

De gelukkige (en laten we ook aannemen steenrijke) YouTube gebruier Rego Apps kon na het in ontvangst nemen van zijn gloednieuwe P85D maar één logisch ding doen: een dragrace organiseren tegen zijn Aventador.

Die eerste doet het met twee elektromotoren (eentje achteraan van 476 pk en eentje vooraan van 224), de tweede met een 6,5 liter V12. Allebei zijn ze goed voor 700 pk, al doet de Tesla het met 931 Nm aan koppel net iets beter dan de 690 van de Lamborghini.

Zoals verwacht schiet de Tesla als eerst uit zijn startblokken dankzij het immense en directe koppel van de elektromotoren, al blijft zijn voorsprong niet lang. Op papier is de elektrische rakker goed voor een sprintcijfer van 3,2 seconden tegen over de 2,9 van de Aventador, al is dat laatste met launch control dat niet in gebruik was bij dit filmpje. Verliest de Tesla met Lamborghini's thrust mode zijn enige voordeel?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws