Tesla geeft Model X software-update, voortaan handige komkommersnijder [Video]

teslakomkommer

Nee, er komt niet plots een nicer dicer uit het dashboard. Wel prutste Tesla met de settings van de Falcon Wing doors waardoor ze minder gevoelig zijn aan fysieke weerstand. Het resultaat? Zowat de duurste komkommersnijder op aarde.

Laat het maar aan Amerikanen over om in elk hoekje van een product gevaar te zoeken. Een gevolg van de rechtszaken die er worden aangespannen voor de kleinste probleempjes die je bijna altijd met gezond verstand kan omzeilen. Niets anders dit geval, want Tesla past de software aan van haar Falcon Wing Doors op de Model X, Amerika schreeuwt moord en brand.

Nu ja, niet heel Amerika, wel een inwoner van de VS die actief is op Youtube en alles cool test. Een techgeek dus, waardoor het geen verrassing is dat de man een Model X in zijn bezit heeft. In zijn laatste video trekt 'ie aan de alarmbel, want door de update houden de alternatieve deuren geen rekening meer met drukpunten. Of anders gezegd, steek je een vinger tussen de deur, dan blijven ze toen gaan.

Testen met een vinger doet hij niet, wel met een komkommer. En toegegeven, zo'n Falcon Wing deur snijdt best aardig weg. Al zegt ons Europees brein meteen; waarom zou je ooit je vingers daar willen steken?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 12:40
afbeelding van Adriaan

Aangezien de kans groot is dat vanachter kinderen gaan zitten, en die met hun handen overal tussen zitten, is dit misschien toch wel een terechte opmerking. En volgens mij niet in de orde van: "Caution coffee may be hot" rechtzaken.
Een normale deur trek je zelf toe, waardoor je met uw handen al bezig bent met de deur dicht te trekken, het risico met zo een automatische deur lijkt me wel aanzienlijk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws