Videotip: Ruf – Love at the Red Line (2020)

Ruf Love at the Red Line video documentaire Porsche

Alle Netflixdocu’s al uitgekeken terwijl je in je kot zat? Dan is er nu eentje bijgekomen die niet het aanbod van de streaminggigant zit maar wel gratis te bekijken is op YouTube. Ruf: Love at the Red Line vertelt het verhaal van de Duitse constructeur Ruf, die al jaren Porsches bouwt alsof ze voor henzelf zouden zijn.

Noem het Duitse Ruf niet zomaar een tuner. Het merk vertrekt dan wel van een Porsche-basis, maar doet daar verder volledig zijn eigen ding mee. Officieel mag Ruf dus ook de titel van constructeur dragen.

De geschiedenis van het Duitse merk begon met een garage, die in handen was van Alois Ruf Sr, de vader van de Alois Ruf Jr die vandaag nog steeds aan het hoofd staat. Toen vader Ruf een Porsche 356 van de baan zag gaan en de man de onfortuinlijke chauffeur ging helpen, zou de familiegeschiedenis nooit meer hetzelfde zijn.

Eerder bracht ons aller landgenoot Bart Lenaerts al een tweedelig boek uit over de geschiedenis van Ruf. De festiviteiten rond de 80ste verjaardag van het merk worden nu verdergezet met deze half uur durende documentaire.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws