Dolle motorrit op doorregende Nürburgring is het koelbloedigste dat je vandaag zult zien

Nürburgring motor regen Andy Carlile

Dat Britten op superbikes koelbloedig blijven bij exuberante snelheden, bewijst de TT-race op het eiland Man. Dat het bloed van deze Brit op zijn Yamaha YZF-R1 bevroren moet zijn, bewijst zijn snelle ronde op een doorregende Nürburgring...

Er zijn allerlei facetten die van de Nordschleife een technisch uitdagend circuit maken. Er is in de eerste plaats de lengte en de opeenvolging van bochten, maar ook de compressies en glooiingen enzovoort. Bovendien is er ook niet veel marge om naast de baan tot stilstand te komen als het fout gaat, zo tonen heel wat filmpjes op YouTube.

Maar twee factoren maken de Nordschleife nog lastiger: een tweewieler en... regen. Dat houdt Andy Carlile nochtans niet tegen. Carlile, geen onbekende op de Nürburgring, omgordde zijn Yamaha YZF-R1 met racebanden voor regenweer en trok eropuit. Glad en verraderlijk asfalt zorgt ervoor dat hij een heel andere racelijn moet volgen dan in droog weer, maar denk maar niet dat hij zich daarom inhoudt. Een ronde van zo’n 10 minuten op een tweewieler in de gietende regen: wedden dat jij meer je ogen toeknijpt dan hij?

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 08:54
afbeelding van Yannick

ik heb een collega die volgens mij dat even rap kan, lol.
halve gek op de moto maar kan het effectief ook goed.
zeker in de regen...

Uw reactie