Heeft Bugatti net einde van W16 aangekondigd? [VIDEO]

Bugatti W16 end of production

Nu Bugatti deels in handen is van het elektrische Rimac is het een publiek geheim dat de opvolger van de Chiron, tja, elektrisch zal worden. Met een nieuwe video lijkt Bugatti officieel het einde aan te kondigen van haar mythische 8-liter twinturbo W16 die sinds 2005 record na record wist te verbreken.

Gaat Bugatti haar W16 op pensioen sturen zonder een laatste zwanenzang? De kans lijkt ons klein. Waardoor we er stiekem vanuit gaan dat Bugatti nog één van de pot gerukte creatie zal maken met die gigantische motor achterin. Misschien wel een voertuig dat de mythische grens van 500 km/u kan doorbreken? Want met de Chiron Super Sport 300+ wist het Franse merk eerder al de 490.484 km/u aan te tikken. Tien extra kilometers, het zou een geweldig afscheidscadeau zijn voor de 8-liter W16. Hoe dan ook, het einde is in zicht.

This is the end, my friend

Dat het einde nabij is beseffen ze bij Bugatti ook maar al te goed. Waardoor het lijkt dat ze nu al een afscheidsronde zijn gestart. Niet moeilijk, als je weet dat Bugatti het enige merk ter wereld was dat ooit een W16 in serieproductie nam. Hoe dat huzarenstuk in elkaar gestoken wordt, toont het Franse merk nu in een heerlijke kortvideo. Zeker de moeite om te bekijken!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws