15 jaar Mighty Car Mods: een blik achter de schermen [VIDEO]

Exact 15 jaar geleden zetten Marty en Moog de eerste MightyCarMods-video op YouTube, over hoe je je auto kan pimpen voor 500 dollar. Intussen hebben ze meer dan 3 miljoen abonnees, verschillende langspeelspecials en een wagenpark om U tegen te zeggen. Nu tonen ze een blik achter de schermen.

Op 10 januari 2008 zetten Martin Mulholland en Blair Joscelyne, beter bekend als Marty en Moog, hun eerste video online: How to Pimp your Ride for under $500, waarbij ze een Daihatsu Cuore op 8 uur tijd uitrusten met lichtmetalen velgen, een audio-installatie en centrale deurvergrendeling op de oprit van Marty's ouders ergens in de buitenwijken van Sydney. Vandaag hebben de twee heren een eigen werkplaats én een volwaardige garage om in te knutselen, met het budget om hun droomwagens te kopen en om te bouwen met kwaliteitsonderdelen. Ter gelegenheid van de 15e verjaardag van het kanaal gunnen ze ons een blik achter de schermen.

Eigen muziek

Daarin tonen Marty en Moog met welke camera's en computers ze het in het begin moesten doen, toen nog uit eigen zak betaald om de hobby te kunnen financieren. Tegenwoordig zit er al wat meer geld in de kassa dankzij advertentie-inkomsten op YouTube, sponsordeals en hun eigen merchandising. Maar waar Mighty Car Mods zich écht mee onderscheidt, is de muziek. Marty en Moog zijn allebei muzikanten van beroep en Moog is dan ook de producer van alle nummers die je op de achtergrond hoort tijdens de video's. De specials zoals Turbos and Temples hebben zelfs een volledige soundtrack die in de eigen studio wordt gecomponeerd.

Ook de consistentie van Mighty Car Mods is bewonderenswaardig: Marty en Moog werken allebei nog steeds in de muziekwereld, maar zijn de afgelopen 15 jaar wel afleveringen blijven produceren op YouTube met het ritme van een tv-serie. Daarbij zijn ze gegroeid van het doe-het-zelven aan Daihatsu's, oude Subaru's en Nissans tot het creëren van unieke maatprojecten zoals de Nissan 240Z met de motor van een Skyline, een Subaru Levorg met een verstevigde zescilinder boxer en een Daihatsu Kei Truck met een turbo. Tiens, aan de merkliefde is er blijkbaar niet veel veranderd...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws