Vraag: Zit er een volwaardig reservewiel in jouw koffer?

vraag-reservewiel_01

Ze zijn met uitsterven bedreigd, de volwaardige reservewielen in de koffer. Waardoor we ons afvroegen hoe jullie een platte band te lijf kunnen gaan. Met een extra wiel in de koffer, een reparatiekit of toch genoodzaakt VAB te bellen?

Constructeurs zwijgen het graag stil maar tegenwoordig vind je niet vaak meer een reservewiel in de koffer, laat staan een volwaardig exemplaar. Daarvoor zijn trouwens verschillende redenen. Een auto is plots enkele tientjes lichter ten opzichte van zijn vorige generatie? kans is groot dat het reservewiel is vervangen door een tijdelijke reparatiekit. Daarnaast drijft het natuurlijk de prijs van een instapmodel naar beneden én hoeven constructeurs geen rekening te houden met de extra plaats.

Hoewel je er niet vaak bij nadenkt bij de aanschaf van een nieuwe wagen kan zo'n velg met band achterin de koffer het verschil maken tussen een kwartier vloeken en de handen vuil maken of twee uur wachten op pechverhelping.

Daarom willen we het van jullie wel eens weten:
Wat steekt er bij jullie achterin (of onder) de koffer?
en
Hebben jullie hier rekening mee gehouden bij de aanschaf van je wagen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (22)

Plaats een reactie
kcl 15:42
afbeelding van kcl

Run-flat banden...gedaan dus met zelf banden te wisselen aan de kant van de baan en handen vuil te maken. Vorig jaar nagel in band gereden en zonder problemen nog enkele tientallen kms gereden vooraleer ik bij een bandencentrale terecht kon. Zeer veilige oplossing. Enige minpunt is luider geruis van banden op bepaalde (vrnl. betonnen) wegen.

Adriaan 16:21
afbeelding van Adriaan

Ik heb een volwaardig reservewiel, was een optie die ik er met plezier bij nam. Heb al in een beveiligde parking in brussel om 12:00 's nachts gestaan, waar niemand in kon, met een platte band, en was toen heel blij dat ik een volwaardig reserve wiel bij had. Dus bij het bestellen van de nieuwe auto dat er ook maar bij genomen.
Ik heb het nog niet voor gehad, maar op vakantie lijkt mij zo iets ook heel handig om mee te hebben. Pech komt altijd ongelegen. En met reparatie setjes, schuim en compressor gaan foefelen, nee bedankt.
Is er al eigenlijk iemand die met succes zo een schuim ding heeft kunnen gebruiken?

Techno Patat 17:07
afbeelding van Techno Patat

Ik heb een gekocht via het Alfa forum en heb het 4 jaar lang niet nodig gehad. Tot vorige zomer: 3.000 km op reis in 9 dagen gedaan zonder problemen.

Thuisgekomen en in 1 week tijd 2 lekke banden gereden en 2x m'n reserveband nodig gehad (gelukkig was de eerste al hersteld toen dat de 2e kapot was :-)!).

In m'n volgende moet ik dat weer hebben indien mogelijk, maar niet elke auto kan dat nog wegkrijgen dag van vandaag. In m'n kameraad z'n E63 AMG s zit de Radio zijn subwoofer in de plaats van het reservewiel. Dus die kan geen reservewiel meer steken...

Audi22 17:28
afbeelding van Audi22

In het koffer waar normaal het reservewiel ligt, zit de batterij en de subwoofer dus nergens geen plek voor een reservewiel. Dus genoodzaakt om de vab te bellen.

John 19:08
afbeelding van John

Enkel een pechkit, ondertussen toch al een lekke band of 3 gehad (in 5,5jaar tijd) maar steeds op tijd naar een bandencentrale kunnen gaan voor een herstelling.
Ik heb wel bij het vervangen van 2 banden, de beste bewaard, nu enkel nog een stalen velg vinden en een krik/moersleutel, want in de koffer is wel plaats voor een volwaardig reservewiel, en ja, dat was toch een pluspunt bij aankoop, dat die ruimte er was.

Steven 01:00
afbeelding van Steven

Zit vanvoor met maat 255 en vanachter 285. Winter- of zomerband raakt er niet in. Reservewiel (zogenaamd thuiskomertje) en krik zat ik al aan 650 euro. Dat moest dan nog besteld worden met een hoop rompslomp erbij.
Weet er iemand trouwens een goedkopere oplossing voor mijn probleem? Ik werk liever niet met dat schuimbusje.

Yvesw 09:04
afbeelding van Yvesw

Eens rondsnuisteren op tweedehandssites? Daar vind je meestal voor schappelijke prijzen banden op velg en krikgerief. :-)

Wim 09:42
afbeelding van Wim

In mijn oude merc zat een volwaardig wiel, in mijn leasebak schuimbusje. Ik zou er nu niet echt rekening mee houden, nog maar 1 keer in 12 jaar platte band gehad. Hoewel dat het voor verre reizen wel meer een geruststelling zal zijn.

Yannick 10:07
afbeelding van Yannick

Die keuze tussen reservewiel of belachelijk slechte subwoofer (in bijna alle gevallen) is voor mij simpel. steek er maar een wiel in. heb een volwaardig wiel in men E220 W211 mercedes.

Yvesw 11:57
afbeelding van Yvesw

+1 Yannick.

Snap niet dat constructeurs klanten echt op die manier bij de lurven nemen. Zo'n 2.000 euro betalen voor een "betere" stereo terwijl ze wel je volwaardig reservewiel van - goh - pakweg 600 euro wegnemen. FOEFELAARS! :-)

John 12:42
afbeelding van John

Met wat voor auto's rij jij wel? 600€ voor een reserve wiel? 100 voor een band, 60 voor een stalen velg en 40 voor een krik + dopsleutel, en dat zijn dan consumenten prijzen.

Techno Patat 13:16
afbeelding van Techno Patat

Met wat voor auto rij jij :p? Hier is het 220€ voor een top of the line band ze John :D.

John 13:38
afbeelding van John

Haha, Skoda Octavia, banden 195 - 65 - 15, minder dan 100 Eur voor een deftige band :-D

Yvesw 14:27
afbeelding van Yvesw

Een volwaardig reservewiel kost natuurlijk al een aardige duit meer (stalen velg? Wat is dit, 1996?). Band van 150 euro er bij (ik rol op grote voet) en een mooi verpakt krikje. Oké, ik geef toe, de constructeur is er waarschijnlijk 250 euro voor kwijt. Of ik zou een of andere 'Allus' kunnen citeren en zeggen dat er merken zijn die toch 600 euro vragen voor een reservewiel... :-p

Yannick 15:11
afbeelding van Yannick

ik wil geen runflat banden gewoon omdat die zo merkbaar harder rijden. voor de kans om 1 dag in de shit te zitten rij ik altijd zacht rond. :-) ik ga geen uitspraken doen over hoelang ik niet plat rij want 9/10 heb ik het morgen aan men pan.

GerV 12:45
afbeelding van GerV

Op de plaats waar het reservewiel zou kunnen liggen zit een 65 liter lpg tank. in de koffer bak staat een thuiskomertje.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws