Autonieuws: Varia

Wit is voor vierde jaar op rij meest populaire autokleur

Dat we allemaal saaie kopers zijn. Wit blijft wereldwijd voor het vierde jaar op rij de geliefkoosde kleur voor nieuwe wagens met 29 procent marktaandeel. In Europa valt dan weer op dat blauw een stevige comeback maakt.

De cijfers komen van Axalta, een bedrijf dat wereldwijd gespecialiseerd is in coatings. Die cijfers tonen dat wit & zwart nog steeds de meest populaire kleuren zijn voor de automobiel. Wit heeft een aandeel van 29 procent, zwart doet het met 19 procent. Nog interessanter zijn de specifieke cijfers voor Europa. Daaruit merken we op dat Europa de meeste blauwe voertuigen op de baan heeft en dat we in het algemeen interesse hebben voor lichte kleuren. Vooral bij kleinere en sportieve wagens was een serieuze stijging van blauwe kleuren.

In tegenstelling tot wat velen denken is zilver op de terugweg, net zoals wit trouwens. Groen blijkt de moeilijkste kleur om verkocht te krijgen in Europa.

En de toekomst?

Voor de toekomst blijven ze bij Axalta geloven in wit, al zullen felle kleurtjes en pastelkleuren meer en meer marktaandeel opeisen.

Image
Wit-autokleur-2014

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen