Einde verhaal voor MPM Motors

Een goeie zes jaar geleden kwam er in Frankrijk een nieuw automerk op de markt. MPM Motors was een sportwagenmerk, een betaalbaar sportwagenmerk. Maar het mocht niet zijn.

In een Facebookpost kondigt het bedrijf het einde aan, na twee jaar trappelen om het hoofd boven water te kunnen houden. Daarin ook een sneer naar de overheid die hen als bedrijf niet ondersteunde. De Corona-crisis die dit jaar volgde gaf het bedrijf - dat op een bepaald moment 200 mensen aan het werk had - de genadeslag.

gamma-uitbreiding

MPM begon in 2014 als nieuw Frans automerk met een betaalbare sportwagen. Het waren geen hoogvliegers qua prestaties maar de wagens hadden tegelijk iets sportief en toch eenvoudig. Een 1.6 van Mitsubishi, voorzien van 100 p voor een prijs van 9.990 euro zonder BTW. Dat leek ons bij de start al een koopje. Maar daar bleef het niet bij, want MPM maakte in het Facebookbericht ook bekend dat de SUV waar ze aan werkten voor 95 procent klaar was. Ook stonden een shooting brake - een break de chasse zoals ze het zo mooi in het Frans zeggen - en een stadsauto op de planning.

Maar het mocht dus niet zijn. Als je nog eens een MPM PS160 tegenkomt, weet dan dat het een exclusief object geworden is.

Het zal nu allemaal snel gaan, volgens MPM. De paar auto's die nog in productie waren worden nog afgeleverd, maar vanaf 10 december gaat het bedrijf in vereffening. Dan worden ook de wagens die niet werden afgehaald verkocht door de vereffenaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
JL 19:50
afbeelding van JL

Hier in de buurt rijden er 2 rond. Het heeft me destijds wat moeite gekost om te achterhalen om welke wagens het ging. BTW, 'k geloof dat er ook een model was met een 1200cc Peugeot turbo motor.

Pieter E 17:09
afbeelding van Pieter E

Jammer te horen. Ik was wel fan van het concept. Een eenvoudige sportieve wagen zinder te veel elektronica in... Denk dat emmissienormen ook een grote rol gespeeld hebben in het falen. Met de 1.6 mitsubishi motor kostte de wagen 9990euro. Met de peugeot 1.2 turbo werd dit 17000euro. Was wat veel voor deze wagen.

Els wille 22:41
afbeelding van Els wille

Ik ben van plan er eentje aan te kopen dit weekend. Nu ik dit nieuws lees, maak ik mij natuurlijk wel wat zorgen ivm de toekomst. Maar een handige Harry zal wel weten hoe deze wagen in elkaar steekt wsl, indien ik ooit panne of schade zou hebben. Of niet? Graag een gerustellend antwoord aub zodat ik toch met een gerust hart mijn aankoop kan voltooien..

aaron van wonterghem 00:47
afbeelding van aaron van wonterghem

Een auto kopen van een fabrikant dat niet failliet is misschien?

Dacia blijft een goed alternatief

Succes

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws