Deze getunede Ferrari Purosangue gaat er gewoon los over

Ferrari Mansory Pugnator 2024

Bedek je ogen, want de meest controversiële tuner heeft zich gewaagd aan de meest controversiële Ferrari. Mansory neemt namelijk de Ferrari Purosangue onder handen en het resultaat is deze Pugnator... En geloof het of niet, maar die ziet er achteraan nog extremer uit dan vooraan.

Twee jaar geleden hadden we even medelijden met Ferrari, echt waar. Terwijl andere fabrikanten namelijk zonder schroom de ene na de andere crossover kunnen lanceren, zijn dat steigerende paard en die rode lak in Italië zo heilig dat niemand eraan mag raken. Dat merkte je dus maar al te goed wanneer Ferrari de Purosangue lanceerde want hoewel dat duidelijk een SUV was, durfde zelfs zijn fabrikant die term gedurende het hele persbericht geen enkele keer in de mond nemen. Nochtans: heilige huisjes zijn er om tegen te schoppen, oder nicht?

Latijn voor “vogelverschrikker”… denken we

Dat moet zo ongeveer de leuze zijn die bij Mansory op de deurmat geschreven staat want die Duitse tuner waagt zich nu aan de Ferrari Purosangue. Die wordt overgoten met de gewoonlijke, overdadige saus — lees: meerdere vierkante meters aan koolstofvezel. Dat koolstofvezel wordt voor de gelegenheid wel in de massa gekleurd met rood pigment, kwestie van er toch nog een Italiaanse draai aan te geven. Je vindt het goedje… welja, overal eigenlijk dus het heeft niet bijster veel nut dat we de extraatjes beginnen opsommen. Kijk gewoon naar de beelden en beslis voor jezelf welke vertaling jij zou verwachten voor de Latijnse naam die Mansory op deze creatie kleeft: die luidt ‘Pugnator’.

Ferrari Mansory Pugnator 2024

Hoe graag we er ook lol mee wouden trappen (“vogelverschrikker”, misschien?), ‘Pugnator’ betekent gewoon zoveel als ‘strijder’. Om die strijd te voeren, voorziet Mansory de Ferrari Purosangue ook van iets betere wapens. Zo wordt de atmosferische 6.5-liter V12 opgedreven tot een vermogen van 755 pk, 30 stuks meer dus dan standaard. Verder moet een nieuw uitlaatsysteem zorgen voor nog wat extra lawaai, kwestie van naast gezien ook gehoord te worden. Mansory gaat deze Pugnator bouwen in een oplage van zeven stuks. De prijs krijg je enkel te horen als je 't hen heel vriendelijk vraagt... Dus na die "vogelverschrikker"-opmerking van daarnet, vallen wij al buiten beschouwing.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws