Wat kost zo’n knappe Kia Stinger eigenlijk tweedehands?

Kia Stinger AutoScout24 2024

Zin in een sportieve, achterwielaangedreven vijfdeurs coupé? Dan kan je momenteel niét meer bij Kia gaan aankloppen want daar is de Stinger inmiddels verdwenen zonder opvolger. Doe je echter je best, dan vind je er misschien wel eentje tweedehands… Maar wat moet die dan eigenlijk kosten?

In 2017 deed Kia eens gek. Toen zette het merk Albert Biermann, die recent de groep binnengekomen was als voormalig ontwikkelingsdirecteur bij BMW M, eens goed aan het werk. Het resultaat was de Kia Stinger en hoewel die zonder schroom naast menig BMW mocht gaan staan, stond het merklogo een echt succesverhaal in de weg. Een dik jaar geleden verdween hij dan ook uit het gamma, al komen er om de zoveel tijd wel eens geruchten naar boven dat Kia een elektrische opvolger zou plannen. Er is echter maar één manier om momenteel echt een Kia Stinger in huis te halen.

Dit of een BMW 4 Reeks Gran Coupé?

Dat is natuurlijk op de tweedehandsmarkt, al blijkt ook daar nog maar eens wat voor een miskend model de Stinger geweest is. Zo staan er op zoekertjessite AutoScout24 momenteel de volle negen Kia Stingers te koop in België. Om dat even in perspectief te plaatsen: zoek je naar een BMW 4 Reeks binnen dezelfde bouwjaren, dan krijg je de keuze uit 427 stuks. Geen nood echter want die Stingers zijn alle negen complete pareltjes. Hun prijzen zijn dan ook niet bijzonder laag: ze variëren van 26.999 euro tot 55.499 euro voor een nooit ingeschreven topmodel.

Kia Stinger AutoScout24 2024

Wij pikten er dus gewoon de allergoedkoopste uit want zelfs die is allesbehalve verkeerd. Zo krijg je deze lichtgrijze Kia Stinger uit 2020 mee voor 26.999 euro terwijl die vier jaar geleden nog zowat het dubbele moest kosten. Bovendien heeft dit exemplaar ook amper 44.022 kilometers op de teller al moet je het voor dat geld wel zonder die romige 3.3-liter biturbo-V6 stellen. In de plaats daarvan beschikt deze Stinger over een 2.0-liter viercilinder benzineblok, goed voor 245 pk op de achterwielen. Zijn geld waard, of kies je dan toch liever voor een BMW 4 Reeks Gran Coupé? Laat het ons weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws