Saab museum is opnieuw open

Saab museum heropent

Ten gevolge van het faillissement was het voortbestaan van het museum vorig jaar erg onzeker. De nood aan cash zorgde er voor dat de constructeur genoodzaakt werd de waardevolle collectie te verkopen. In Amerika ging de collectie naar twee investeerders die het goed voor hebben met het merk. Ook in Zweden mocht Saab op haar fans rekenen. Daar wordt de hele collectie bij elkaar gehouden door het stadsbestuur van Trollhättan zelf, SAAB AB en het Wallenberg Foundation. De collectie blijft dus samen en krijgt onderdak in een nieuw gebouw, dat dit weekend officieel open ging.

Het museum is elke dag van het jaar open, met uitzondering van een week in juni en de kerstdagen. Volwassenen betalen 9 dollar, kinderen 6 dollar. Over het voortbestaan van de merknaam Saab is nog steeds geen zekerheid, er zouden nog steeds verschillende partijen in onderhandeling zijn.

Saab museum heropent

Via Hemmings

Auteur: Pieter A.
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
B4 23:06
afbeelding van B4

Waar is dat museum? Ik zou denken in Zweden maar vanwege de prijzen in dollars zou men bijna aan Amerika denken.

Pieter A. 23:13
afbeelding van Pieter A.

Wel degelijk in Trollhätan, maar ik was te lui om het in euro om te zetten ;) excuses

Mesoerrie 21:26
afbeelding van Mesoerrie

In Zweedse hebben ze toch de Zweedse Kroon (SEK) ?
Of kan je daar ook betalen met € ?

A. Coomans 12:42
afbeelding van A. Coomans

Ik was er vroeger al een paar keer en het is toch wel de moeite eens te gaan kijken. Een klein en liefelijk museum (als het regent zetten ze het binnen zou Toon Hermans zeggen) dat voluit de roemrijke sportieve Saab historie etaleert. Heel blij dat het weer open is (nog bestaat !) want het uiteen vallen en verdwijnen van de collectie zou pas erg geweest zijn.
In Zweden hebben ze inderdaad de SEK ja, en logischerwijs betaal je dan ook in die munt (of betaalkaart) - (kan niet zo moeilijk zijn he), ik neem aan dat de schijver ter indicatie het bij benadering omgerekende bedrag in eur noemde.

Pieter A. 12:46
afbeelding van Pieter A.

uiteraard

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws