Vrijdag Fandag: Nissan Sylvia (S14a)

Autofans zijn er in alle soorten en maten. Voor de vierde keer laten we de lezer zelf aan het woord over zijn auto in onze Vrijdag Fandag-rubriek. Deze week laten wee een liefhebber van Japanse wagens aan het woord.

Naam: De Smet Nicky
Leeftijd: 25 jaar
Wagen: Nissan Silvia S14a (Kouki)
Eigenaar sinds september 2013
Vorige wagens: Hyundai Pony, Nissan 100NX, Nissan 200SX (S13) en als laatste een Opel Corsa D

Het verhaal

Geschiedenis
Ik was na mijn school af te maken beginnen werken in een Nissan-garage en daar werd de passie voor een Nissan alleen nog maar groter. Ik had altijd al een Japanse import S14a willen bezitten maar ik was toen nog te jong. Ik vond deze auto vrijwel de mooiste van het gamma omdat de snuit zo agressief toont en het nog wat uitstraling heeft. De laatste Europese 200SX was gelijkaardig qua model maar ik wou een echte Silvia. Na 4 jaar had ik deze te koop zien staan op het internet en ik dacht "Deze mag ik nu niet laten schieten". Ik heb meteen de verkoper gecontacteerd en ben er naartoe geweest. Eens de wagen thuis heb ik hem keuringsklaar gezet en voorzien van allerlei nieuwe vloeistoffen. Ik wou er sowieso paar meetings mee doen maar voor de rest is er niet teveel met rondgereden. Dit is mijn 2de wagen en ik hoop er dit jaar nog tal van veranderingen aan te kunnen doen en er iets meer kilometers met te rijden.

Wat zou je anders aanpakken?
Eerst en vooral meer gegevens verzamelen over de auto en de beschikbaarheid van onderdelen controleren. De carrosserie onderdelen zijn heel heel schaars en ik had beter al een donor wagen gekocht om daar onderdelen van te kunnen gebruiken. Wat ik niet wist is dat ik stukken niet op mijn chassisnummer kan bestellen bij een Nissan dealer.

Waar krijg je een glimlach van?
Het meeste van al als ik eens op het gaspedaal duw en het gevoel op die moment. De mensen die zo kijken naar men auto als ik er voorbij rijd en het sleutelen zelf is ook eenvoudig.

Waar word je humeurig van?
Als er een roestplek zou ontstaan. Japanse auto’s staan helaas bekend om het roesten maar deze is tot nu toe nog heel strak en roestvrij. Als de motor gebreken zou vertonen,deze hebben vaak last van ingelopen lagerschalen. De schaarsheid van onderdelen.

Kostenplaatje
De aankoopprijs was 7.600 euro,hetgeen erbij kwam voor hem te kunnen laten keuren was een goeie 400 euro.Maar de hobby stopt natuurlijk niet, ik heb in de toekomst nog plannen voor een volledige respray van de auto en om hem motorisch toch ook wel te upgraden.

Hamer & beitel
De veranderingen die ik heb gedaan zijn het plaatsen van verlagingsveren,andere velgen en een nieuwe uitlaat. Daarnaast nog tal van kleine dingen die toedragen aan een verbetering. Tevens is de spoiler en de achterbumper opnieuw herspoten geweest.

Waarom een Nissan Sylvia?
Het is Japanse degelijkheid en de fun die je er aan hebt als je ermee rijdt is het gewoon om vrolijk van te worden. Het is toch wel vrij uniek model binnen België en het stuur aan de rechtse kant went zoals met de fiets te leren rijden. Het is meer een auto voor echte liefhebbers van Japanse auto’s of Japan zelf.

Blijver of afschrijver
Het liefste van al wil ik dat dit een blijver is.

Gegevens

Huidige kilometerstand: 138.264 km
Leeftijd wagen: Bouwjaar 2000
Motor: 4 in lijn 1998 cc 16kleppen turbo benzine
Overbrenging: manuele vijfbak
Topsnelheid: 180 km/u op de teller, maar gaat harder
0 tot 100km/u: 7 seconden
Vermogen: 280 pk
Koppel: 340 Nm
Aandrijving: achterwiel
Gewicht: 1420 kg
Gemiddeld verbruik: 12 l/100 km
Rijtaks: 402,73 euro
CO2-uitstoot: 234 g/km

Heb je zelf ook een wagen die je graag wil tonen aan andere Autofans? Aarzel niet en stuur een bericht via onze contactpagina met vermelding "Vrijdag Fandag" en "jouw type wagen".

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
bartelskie 13:09
afbeelding van bartelskie

Leuke wagen. Geen foto's beschikbaar van de achterkant?
Is dat nog betaalbaar om te verzekeren voor een jonge gast van 25j ?

audi22 14:39
afbeelding van audi22

Toffe wagen, nu als ik de ''lotto'' ooit zou winnen is Nissan Skyline R34 GT-R mijn favoriet ondanks de leeftijd was ik direct verkocht van het model:-)

Screamex 18:14
afbeelding van Screamex

Thx!jah dit is nog te betale kwa verzekering zenne...en ik zelf heb fotos van de achterkant.
Jah skylines zijn natuurlijk wel nog iets anders als dit natuurlijk maar dit is ook een mooi model ze vindk persoonlijk

chuwie 22:46
afbeelding van chuwie

Wow... schoontje..

Cuore Sportivo 00:15
afbeelding van Cuore Sportivo

Knappe bak, die je niet vaak ziet. Goede keuze!

Kevin300 10:43
afbeelding van Kevin300

mooie wagen, kende hem niet .
Fotos van de achterkant en binnenkant hadden ook welkom geweest (nieuwsgierig)
:-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws