Dagboek: achter de schermen van een internationale persreis

Infiniti Roma 2010

Twee jaar geleden zijn we voor uiteenlopende redenen met een autositeje begonnen. Als beginnende autobloggers hadden we natuurlijk veel dromen en weinig kennis. Vandaag de dag hebben we de meeste dromen al bereikt en zien we reikhalzend uit naar diegene die ons nog te wachten staan. Pieter "lucky bastard" Aertgeerts mocht vorige week één van de Autofans dromen invullen en dat bracht hem naar Rome.

Infinti zou iedereen nu ongeveer wel moeten kennen. Nissan spaart weinig moeite om het merk kenbaar te maken voor het grote publiek. Het grote begoede publiek, want Infiniti is natuurlijk een luxemerk dat wil wedijveren met de Duitse drie. Dat persreizen altijd extreem verzorgd waren had Pieter al wel begrepen, maar nu kon hij het met zekerheid vertellen aan de achtergebleven, jaloerse redactieleden. Pieter is ook zo vriendelijk geweest om wat neer te pennen en zo de rest van de autofans bezoekers jaloers te maken:

Woensdag 3 November

Persreis Rome Infiniti M

We zijn woensdag 3 november, onze vlucht was om 12u. Ik (Pieter Aertgeerts) was de Autofans-vertegenwoordiger op deze trip en was rond half 10 aanwezig in de vlieghaven, ik heb namelijk een reputatie om vliegtuigen te missen. De bestemming is Rome, waar Infiniti ons uitnodigde de nieuwe diesel te testen in het M model.

Persreis Rome Infiniti M

Eens geland werden we opgehaald door 2 taxi's die ons vervoerde naar het dichtsbijzijnde Hilton hotel, slecht 2 minuten rijden. Daar had Infiniti een "lounge" opgesteld waar we even konden bekomen, uiteraard gepaard met een hapje en drankje. De eerste contacten worden gelegd...

Persreis Rome Infiniti M

Woensdag 15.00u: We worden er kort gebrieft over wat nu exact de planning is. Bedoeling is dat we per twee een wagen nemen, uiteraard de M30d, en een tour van zo'n twee uur maken. Een schitterende tour via prachtige bergpasjes en naast de zee. Beeld het jezelf in, het was 23 graden, stralende zon... Een droomstart voor deze trip.

Persreis Rome Infiniti M

Woensdag 17.15u: We reden net twee uur met de diesel variant, een comfortabele rustige rit. Mijn co-piloot was een collega uit Luxemburg die er een eigen magazine heeft. Een toffe gast die blijkbaar een hekel heeft aan snufjes. Zijn modernste auto is een BMW 335 uit 1986, hij liet er zelfs de radio uithalen wegens "te modern en niet nodig". Rare jongens die Luxemburgers...

We komen aan in het Infiniti Center van Rome. Daar plaatste Infiniti haar M tegenover haar directe concurrenten, de Mercedes E-klasse, Jaguar XF en BMW 5-reeks. Infiniti vertelt hier dat haar grootste troef de prijs is. Voor 65.000 euro heb je een enorm complete wagen, tegenover de Mercedes en BMW waar de optielijsten ellenlang zijn. De zwaarste concurrent moet dan wel de XF zijn, want die is vanaf 47.000 euro de goedkoopste en compleetste van de vier.

Persreis Rome Infiniti M

Woensdag 18.30u: Na ons bezoek aan Infiniti Rome zakken we af naar ons hotel. Accomodatie van dienst is het Cavalieri Rome hotel, een vijf-sterren hotel pal in het centrum. Dat mijn kamer, enkel voor mij, met onderscheiding slaagt had je zelf wel kunnen verzinnen. Ik laat een bad vollopen en geniet even van alle luxe en rust. Mijn volgende afspraak is om 20u voor het avondeten.

Persreis Rome Infiniti M

Persreis Rome Infiniti M


Woensdag 20.00u: Even bekomen na een goed bad en klaar om me le laten bedienen met heerlijk eten. We beginnen met een glaasje bubbels en blijven verder praten over auto's, politiek en vrouwen. De drie cliché thema's voor een onder onsje tussen mannen. Mannen die trouwens allemaal mijn vader konden zijn, maar dat ter zijde.

We tafelen tot 23.30 wanneer ik beslis naar mijn paleis (lees: kamer) te trekken om te gaan slapen, het belooft morgen immers een schitterende dag te worden.


Donderdag 4 November

Persreis Rome Infiniti M


Donderdag 7.30u: Ik sta op, douche en pak m'n zak. Ik neem de lift en zet mezelf aan een tafeltje voor het ontbijt. Ik zoek mezelf een weg tussen de vele verschillende broodjes en confituren, en dat was echt het enige dat ik vond. Een beetje verstomd beperk ik mezelf tot enkele broodjes en wat confituur en zet mezelf weer aan m'n tafel. Na wat rondkijken merk ik dat ik wel degelijk een gedeelte van het ontbijtbuffet gemist heb. En uiteraard, een deurtje verder staat er een overvloed aan eten op me te wachten. In tussentijd is ook de Marketing Manager van Infiniti bij mij aan tafel komen zitten, we babbelen er over koetjes en kalfjes.

Donderdag 09.00u: Iedereen checkt zichzelf uit het hotel en stapt richting M37S die er voor ons klaar staat. Bestemming: Circuit de Vallelunga.

Persreis Rome Infiniti M


Donderdag 10.00u: Zoals je op de foto's ziet is het opnieuw een schitterende dag, we komen aan op het circuit waar deze grappige dude ons het concept vertelde.

Persreis Rome Infiniti M

 

Persreis Rome Infiniti M

Het is niet de bedoeling dat we om ter snelste het circuit afschuimen. Wat wel de bedoeling is, is het real life testen van de vele veiligheidssnufjes die er in de Infiniti M modellen aanwezig zijn. Niet alleen de Blind Spot Warning, maar ook de stablititeit van de wagen worden er (met succes) getest. Het circuit is ook meteen de moment om enkele foto's te nemen voor onze rijtest.

Donderdag 12.00u: Vertrek ik met twee Belgische collega's (UIT-magazine en Petrolhead) richting luchthaven. We kiezen voor de extra lange route om zo nog een laatste keer te genieten van de schitterende omgeving en de wagen. We waren twee uur zoet en werden opnieuw ontvangen in de lounge vlak aan de vlieghaven.

Persreis Rome Infiniti M


Donderdag 15.10u: Het vliegtuig staat klaar, ook wij zijn klaar. Nog even bekomen van een perfect georganiseerd tweedaagse.

Met dank aan Infiniti
Tekst: Wim Verboomen en Pieter Aertgeerts
Foto's: Pieter Aertgeerts

Auteur: Pieter A.
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 15:10
afbeelding van Wim

"Aertgeetz" klinkt wel beter in het Engels :)

SeMTeX 15:11
afbeelding van SeMTeX

Fantastisch, dat moet een geweldige reis geweest zijn!

Yannick Degroeve 16:59
afbeelding van Yannick Degroeve

prachtig verslag, wou dat ik erbij was!

BizkiD 18:11
afbeelding van BizkiD

De max! ;)

TdM 08:50
afbeelding van TdM

How, super!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws