Special: Autorai 2009 exclusive preview

Autorai 2009

Update: nog meer foto's!! Autorai is vandaag officieel geopend voor het grote publiek maar Autofans nam gisteren al even een kijkje tijdens de exclusieve preview van de nieuwe generatie autoshow. Het nieuwe concept van de zes belevingswerelden lijkt op het eerste zicht wat verwarrend en onlogisch maar net dankzij dit systeem kan de Autorai blijven overleven, het resultaat zie je hier.

Deze exclusieve preview gaf de pers en VIP's de kans om in een gezellige sfeer de nieuwigheden op de Autorai te ontdekken. Met een hapje en een drankje trokken we dus langs de verschillende afdelingen en de 575 aanwezige voertuigen.

Mito Veloce

Alfa Romeo had met de Mito Veloce een wereldprimeur meegebracht waardoor de afwezigheid van Fiat en sportieve neefje Abarth niet eens zo erg was. De 8C competizione waarmee deze Mito de stand moest delen had moeite om de aandacht te stelen.

In dezelfde klasse zagen we ook de Ibiza Cupra met 180 pk sterke 1.4 TSI motor en de nieuwe Polo waarvan het nog afwachten is of er een GTI versie van komt. De nieuwe ziet er allezins ook in het echt goed uit.

Ibiza Cupra

  

Polo

De Seat stand werd ook nog opgeleukt door de WTCC kampioenen wagen van 2008: de Leon Tdi van Yvan Muller, een truc die ook Chevrolet uithaalde met de nieuwe Cruze.

Leon Tdi WTCC

 

Cruze WTCC

In de sportwagen afdeling vonden we genoeg lekkers met als meest opvallende exposant Hessing, vertegenwoordiger van een aantal exclusieve merken. Zo brachten ze een handvol Lamborghini's, een paar Rolls Royces en Bentleys mee.

Hessing

Ook Jaguar had mooi spul bij, onder ander in de vorm van deze XF-R die duidelijk zeer gegeerd was bij de bezoekers.

XF-R

Engelse collega Aston Martin bracht zowel de gesloten als de Volante versie van de DBS mee, al lijkt de kleurkeuze me wat twijfelachtig. Ook de nieuwe Vantage V12 stond mooi te blinken.

DBS Volante

 

Twee cilinders minder maar daarom niet minderwaardig is de R8 V10 die bij Audi het mooie weer maakte.

R8 V10

 

Veyron

 De F40, F50 en F60 of Enzo zoals de meesten hem kennen vertegenwoordigden Ferrari op de Autorai.

F40

  

F50

 

Enzo

De Autovisie Supercar paddock mag het rijtje exclusieve wagens afmaken met de Zonda, Murciélago, GT-R en Hollands glorie, de Spyker C8 LM85.

Murciélago

 

GT-R

  

LM85

Verder was er ook nog een Familieafdeling, waar niet veel nieuws te vinden was als je zelf niet op zoek bent naar nieuw vervoer. De cabrio afdeling was op zijn beurt dan weer wel de moeite met de C70 cabrio, volgens mij één van de mooiere coupé cabrio's.

C70

 

Ook de groene afdeling was aanweizg met een aantal nieuwigheden zoals de vernieuwde Prius en de Volvo DrivE modellen. Het ruimtewonder Toyota IQ vond hier een plekje.

S60

 

IQ

Een buitenkans: onze collega's van Autoweek geven op de Autorai een splinternieuwe Focus RS weg, of de wedstrijd ook open staat voor Belgische deelnemers is niet bekend.

Focus RS
E klasse
Vredestein
Z4
Arden
RX
IS 250

 

A5
kazamai
E klasse coupé

Een geslaagd concept dit jaar op de Autorai dat ervoor zorgt dat geen enkele constrcuteur een enorm budget kan uitgeven aan zijn stand. Iedereen krijgt een aantal vierkante meter en containers die aangevuld met nog wat kleine merkspecifieke accenten de hele stand volmaken. Een goedkoop en voor sommige mensen zelfs interessant concept. Dus waarom niet?

 

 

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Tom 18:33
afbeelding van Tom

Ziet er dik de moeite uit !

Wesleigh 20:16
afbeelding van Wesleigh

Toffe berichtgeving..

Let best wel iets meer op qua uitlijning/opmaak!

Pieter Aertgeerts 20:21
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Bij deze aangepast, bedankt voor de reactie.

max 09:35
afbeelding van max

WAAR IS MERCEDES?????????????

Pieter Aertgeerts 10:08
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Die waren er hoor. Er stond een SLR, AMG toestanden en de 'gewone' dikkere mercedessen. Ook de nieuwe E-klasse stond er gepresenteerd. Daarnaast ook de security wagens, waaronder een oude C-klasse.

Olivier 17:20
afbeelding van Olivier

chique maar je zal de fotobijschriften en links nog is moeten nakijken want er zijn veel thumbs die een andere foto geven als je ze uitvergroot

T.A. 11:07
afbeelding van T.A.

En bij de Audi R8 V10 staan er twee foto's, maar één is van de Bugatti Veyron. Geeft als je op vergroten klikt wel dezelfde foto als die ernaast.

robert 21:41
afbeelding van robert

ben er vandaag geweest en is zeker de moeite waart!!
heb alleen de ferrari gemist :( maar heb wel 120 foto's in raw geschoten dus kan thuis even aan het werk :)

Joeri 21:11
afbeelding van Joeri

Na hard zwoegen en mooie herinneringen van de simpele collages van vroeger zijn alle problemen met de afbeeldingen nu opgelost, met nog extra foto's als compensatie.

is de corvette die daar 13:23
afbeelding van is de corvette die daar

is de corvette die daar alleen stond te min voor je ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws