Persvoorstelling nieuwe Belgische racewagen: VDS GT 001

VDS GT 001 & VDS GT 001-R

Toen ik de uitnodiging enkele maanden geleden ontving, begon er niet direct een belletje te rinkelen. Na een rondje googlen, kwam ik tot de conclusie dat ik ooit wel al eens gehoord had van VDS Racing, het in 1964 opgerichte raceteam van baron Rodolpho van der Straten Ponthoz.

De racefakkel werd in 2000 overgenomen door kleinzoon Raphaël, die met de Carrera Panamericana later deze maand aan zijn 200ste race begint. Raphaël begon zijn carrière in de 2CV cup en is oa. actief in het GT kampioenschap, Gentleman Drivers Cup en de Rallye Monte Carlo en Legends Boucles de Spa met een '67 Mustang GT. Sinds 2010 neemt hij deel aan endurance races met een Mustang GT3, maar deze wagen kon de concurrentie niet meer aan en Raphaël besloot op zoek te gaan naar iets nieuws.

Omdat zijn nonkel, Marc van der Straten Ponthoz in 2006 deelnam aan het GT kampioenschap met een Gillet Vertigo en de familie nauwe banden had met Tony Gillet, werd Gillet benaderd voor de bouw van een nieuwe racewagen, op basis van de Vertigo, maar helemaal naar de zin van Raphaël.

Designer Charles van den Bosch werd ingeschakeld om het ontwerp te tekenen, waarin duidelijke kenmerken uit Amerikaanse GT's zitten, de voorkant verwijst met een vette knipoog naar een '70 Mustang. Het Vertigo chassis werd voor dit project met zo'n 15cm vergroot en de 1000kg zware racer wordt door dezelfde 4.2 liter Maserati motor van 480 pk voortgestuwd.

Het unieke aan dit project is dat er niet alleen een racewagen gebouwd wordt, de VDS GT 001-R, maar meteen ook 22 stuks die gewoon de baan op kunnen en de naam VDS GT zullen meekrijgen. Deze kunnen volledig naar de eigen wensen van de klant aangepast worden. Een prijs op deze exclusieve supercar kleven is momenteel nog niet mogelijk, maar ik vermoed dat je voor hetzelfde geld al ruim kunt wonen in een aangename buurt. Waarmee er opnieuw, na de Gillet en de vorig jaar geïntroduceerde Imperia, een Belgisch merk ontstaan is.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
duckje 16:36
afbeelding van duckje

ik vind de zwarte niet zo mooi, hij lijkt ook wat te veel op een klassieke corvette vanachter.
tenzij de prijs te hoog is, en daar vrees ik voor, ben ik niet echt fan.

toch leuk dat er een belgisch merk bijkomt. zelfs al vind ik imperia toch het coolste van het trio, en daarna gillet.

Yvesw 19:02
afbeelding van Yvesw

Dit ding komt precies straight out of the 90's...

Speedy_430 15:30
afbeelding van Speedy_430

Vind de vertige ook veel mooier

Bert R. 23:51
afbeelding van Bert R.

Ik krijg hier hetzelfde gevoel bij zoals bij een Indiër die met schroot een Lamborhini wil namaken. Dit is toch geen hedendaags auto-ontwerp.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws