Top Gear Live: Wat vonden wij er van?

Top Gear Live

Goedwillig als we zijn om onze lezers te informeren pikten wij vrijdag de Top Gear Live show in Amsterdam mee. Kan het olijke trio, van het gelijknamige televisieprogramma, met hun 2013 show overtuigen of is het meer van hetzelfde?

Rode draad van de Top Gear Live theatershow zijn de Olympische Spelen die vorig jaar in Londen werden gehouden. James May, Richard Hammond en Jeremy Clarkson besluiten hun eigen variant van deze spelen te organiseren met meer auto-geïnspireerde sporten. Het resultaat is een doldwaze show die toch wat heeft te lijden onder te geënsceneerde grappen & grollen maar desalniettemin een glimlach op het gezicht tovert.

Top Gear Stunt Team

De show wordt verder aangevuld met intermezzo's van het Top Gear Stunt Team. Deze chauffeurs met een ongelooflijke stuurmanskunst zijn - na James May live "Oh Cock" horen zeggen - het meest memorabel aan de show. Hoewel het in het begin van de show nog wat braaf begint met wat schuif- en draaikunstjes stijgt de temperatuur - hint - bij hun laatste intermezzo gevoelsmatig.

Top Gear Live

Besluit

Als je altijd al hebt gedroomd van een theatershow waar een Nissan GT-R, Toyota Supra en Mazda RX8 driften rond een Ferrari F430 met psychedelische print die een burnout doet, dan zit je bij Top Gear Live gebakken. Je ervaart het dan ook als een best of show van het programma. De meeste grappen zijn ooit al eens gedaan maar krijgen een extra dimensie wegens het live gehalte. Het einde stelt wel teleur. Enerzijds omdat het laatste onderdeel te lang aansleept - en niet meteen autogerelateerd is - , anderzijds omdat het nog een uurtje of drie mag door gaan.

Top Gear Live

Maar wat vonden jullie er eigenlijk van? Laat het weten in de comments!

Tijdstip: 19:00
Auteur: Yves
Fotograaf:
Reacties: 14 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
Filip 19:03
afbeelding van Filip

goede liveshow

Carlos 19:03
afbeelding van Carlos

Af en toe een :-) maar verder een magere show.

Kevin 21:33
afbeelding van Kevin

twas snel gedaan helaas, en het einde stelde inderdaad wel wat teleur, maar ik vond het zeer amusant. heb meerdere malen genoten van het autoschoon dat de reveu passeerde :)

AlexK 23:47
afbeelding van AlexK

ben het met jullie eens. Het was leuk, maar ook magertjes.

2 jaar geleden zijn we ook geweest en ik had meer van de 2e editie verwacht: meer auto's, minder harde muziek, ronkende motorgeluiden, gastoptredens.

De 'olympische spelen' duurde te lang, waren wat flauw/simpel en de show had zeker een 45 minuten langer mogen duren. Een uur en een kwartier show voor minimaal 55 euro pp is wat kort. Zeker voor de mensen die frontrow tegen de 100 euro per persoon hebben betaald....

Ben bang dat dit de laatste keer is geweest. Kaarten waren erg duur voor hetgeen je ervoor terug krijgt.

Reinout 00:18
afbeelding van Reinout

Heb me vermaakt, maar daar is ook alles mee gezegd.

De opzet was leuk maar erg mager uitgevoerd. Precies wat Alex zegt; ik had ivm de show van 3 jaar geleden nu veel meer verwacht. Meer auto's maar ook zeker meer special effects en spektakel. Ik had na 5 minuten al hoofdpijn door die blinders (velle lampen) die telkens op het publiek werden gezet als er iets van het publiek gevraagd werd. Toen ze polo gingen spelen mocht de man van het licht volgende keer even opletten aangezien die lampen 10 minuten lang aanstonden en mij zo zwaar irriteerde dat ik er gewoon niet meer van kon genieten. Telkens dacht ik 'zeur niet, ze gaan zo weer uit en dan wordt het weer leuk'. Dat dacht ik. De zoemer ging en Clarckson zij 'This is the end'. Ik begin te lachen en had verwacht dat het publiek 'ahh' ging roepen en dat ze nog een einde deden... helaas werd dat aan mijn verbeelding over gelaten. Tot slot maakte Clarckson de zelfde grap als 3 jaar geleden en was 't voorbij. Denk eens na; wat herinneren alle mensen zich altijd van een show? Precies... het einde.

Zo, dat was even makkelijk 130 euro afkloppen (2x €65,-) en dan niet te beginnen over de €12 parkeren voor 1,5 uur. Daar staan.

Ik heb 55 minuten naar een voorstelling gekeken waarvan ook nog eens 10 minuten video. Dat bedrag voor 45 minuten voorstelling vind ik te gek voor woorden.

Ik ben een Nederlander en moet natuurlijk wat te klagen hebben. Maar dit viel mij zwaar tegen. Jammer... hoge verwachtingen maar helaas was dit toch echt de laatste keer.

Protput 11:58
afbeelding van Protput

Ik vond de show eerlijk gezegd echt slecht!

Ik kan me niet voorstellen dat men hier lang heeft over nagedacht. Het lijkt alsof men op 15 min de hele show bedacht heeft.

Op een bepaald moment gaat het over hun favoriete wagen ooit. Onder andere Richard Hammont zegt dat zijn favoriete wagen de Pagani Zonda is. Ik zat al op het puntje van mijn stoel om de Pagani te zien binnenstuiven, maar nee... Men ging gewoon over naar het volgende deel van de show.

De polowedstrijd op het einde leek vooral voor henzelf heel leuk, maar het was ontzettend saai om naar te kijken (het duurde veel te lang). Op het einde zei Jeremy "het is het einde van de wedstrijd en tevens het einde van de show..." Ik wist niet wat ik hoorde. Ik had van Top Gear op zen minst verwacht dat men een spectaculair einde zou hebben, maar het was echt een anticlimax.

Het enige onderdeel met auto's was wanneer men een beetje aan het driften was. Dit was mooi om naar te kijken, maar zeker niet van een hoog niveau.

Misschien had ik teveel verwachtingen, maar ik had een wrang gevoel wanneer de show gedaan was.

Yannick 12:24
afbeelding van Yannick

hetzelfde als protput hierboven... triestige voorstelling... dat met die fiat stilo's was echt lame, die mustang ipv G-Wiz heeft iedereen ondertussen al gezien etc etc... ik zat soms op het punt even HLN te checken op men gsm vanwege de boringness... chance dat ik geen dure vip plaatsen had. kvond deze 60 euro al weggesmeten geld.

Frederik 12:33
afbeelding van Frederik

Zwak

BizkiD 18:47
afbeelding van BizkiD

Volledig akkoord. Ik ben ook blij dat ik "maar" een €60 ticket aangeschaft heb.

Techno Patat 20:25
afbeelding van Techno Patat

Ik vond het geen weggesmeten geld, wat ik wel jammer vond was dat die 100 EUR tickets de eerste 4 rijen waren! Voor 100EUR mocht je wel de aller eerste rij hebben, en dan de volgende 3 rijen voor 80 euro ofso?

De show zelf vond ik toch wel leuk hoor! Ik heb me goed vermaakt, en al zeker met het top gear stunt driving team!

Ik stoorde me meer aan het filmpje van 10j top gear! Een mooi filmpje, en ze hebben al schitterende dingen gedaan! Maar het gaf geen meerwaarde aan de show... Toon dat dan als publieksopwarmer ipv die stomme Canvas reclame! Of zet het op Youtube, het zal even goed blijven hoor.

Verder kon ik me ook wel wat storen aan de gescripte chaos tussen die 3. De races die ze hielden waren duidelijk keihard gescript! Dat ze de top gear stunt drving team's dingen scripten is normaal, die mannen rijden op een niveau waar er geen ruimte is voor chaos! Maar tussen de 3 presentatoren zie ik wel graag een echte strijd.

Al bij al heb ik me vermaakt, al ga ik de volgende keer wel 2x nadenken voor ik ga... Een dagje Nurburgring is vermakelijker qua auto's en show. Al is het appels en peren vaneigens!

El Otty 21:33
afbeelding van El Otty

De show op zich viel goed mee, maar was jammer genoeg veel te kort... & waar zaten al die recente supercars? Aventador, 458 italia, f12Berlinetta, zonda, sls amg, r8, huayra...?!? Hopelijk volgende keer beter :)

Kris Janssens 18:05
afbeelding van Kris Janssens

Het was de eerste keer dat ik de show zag en ik vond het geweldig, maar inderdaad te kort: als mooie finale had men bvb een parade van supercars moeten voorzien. Onafgezien daarvan blijft het fantastisch entertainment en zijn Clarckson, Hammond en May onovertroffen!

Kevin300 22:43
afbeelding van Kevin300

Show was goed, niet mega super, heb ervan genoten, maar vond het ook VEEL te kort, met al die auto's die ze hadde staan konden ze veeeeel meer doen!! Da filmke was idd beter als opwarmer geweest en vond ook dat de muziek , die wel goed was , minder luid mocht staan da ge de auto's wa beter hoorde!
Heb zeker geen spijt da ik gegaan ben ma of ik nu volgend jaar opnieuw zou gaan, denk het niet.

Eddie CLIO RS 23:05
afbeelding van Eddie CLIO RS

Ik vond het een prima amusante TGL show.
De 3 TG heren LIVE te aanschouwen was een eervaring waard.
Alleen wat te luide muziek tijdens de TG drift cars.
En een te plots einde aan TGL.
Bring it on TG!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws