Reportage: Continental Black Chili Driving Experience

continental-black-chili-driving-experience-autofans

Continental heeft een waardige opvolger klaar voor de Conti 4x4 Trophy. De legendarische tour door Zuid-Marokko met Hummers mag na 7 jaar op pensioen. Conti’ gooit het over een heel andere boeg met de “Black Chili Driving Experience”. Wij mochten in premiere al ééns voorproeven...

Met de 4x4 trophy bleek het toch dat ze slechts een kleine nichemarkt aanspraken met het toch wel dure event. Logischerwijs gingen ze op zoek naar een waardig alternatief dat een grotere markt aanspreekt. Samen met dezelfde professionele organisatie creëerden ze een geheel nieuw event. Goodbye Marokko, hello Andalusië! En vooral... Hello supercars! Inderdaad dit event zit tsjokvol droomwagens boordevol pk’s. Wat dacht je van een Tesla Model S, Porsche Macan S, een Mercedes CLA 45 AMG, BMW M4 Cabriolet, een Jaguar F-Type V6 Cabriolet en onze persoonlijke topfavoriet: De nieuwe Corvette C7 Stingray Targa. Chapeau Continental.

continental-black-chili-driving-experience-autofans

wat en hoe

Twaalf wagens, twaalf teams. Elk team bestaat uit twee personen. Die kunnen hun deelname winnen door zich in te schrijven op blackchili.be. Online krijgen ze drie opdrachten waaraan ze moeten voldoen. De eerste editie is deze week van start gegaan en met ruim 1.000 inschrijvingen al meteen een gigantisch succes. De 24 teams met de hoogste score worden telkens uitgenodigd op het circuit van Zolder. Daar mag je je rijvaardigheid demonstreren, testen hoe stressbestendig je bent en of je in team verband opdrachten tot een goed eind kan brengen. Tijdens die opdrachten krijg je tips & tricks van professionele rijinstructeurs.

continental-black-chili-driving-experience-autofans

In Zolder zal de helft van de teams afvallen en gaan de andere 12 teams als winnaars door naar Andalusië. Daar wachten de eerder vernoemde wagens u op, op de parking van een prachtig golfresort. Tijdens je 5-daagse zijn er drie opeenvolgende dagen waar je heel wat kilometers zal kunnen vreten. Elke dag een andere etappe van ongeveer 220 kilometer. Denk maar niet dat je hier veel autostrade zal zien, nee, na je deelname aan de Black chili Challenge is geen stukje van Andalusië je nog onbekend. Wij van Autofans kregen de noordelijke etappe voorgeschoteld en waren toch onder de indruk. De wagens zijn subliem gekozen, net zoals het opgestelde roadbook. Dat bevatte geen enkele fout. Dat op zich is al zeer sterk werk van de organisatie, roadbooks samenstellen is een helse taak. Tijdens diverse stops is er kans om van wagen te wisselen, een hapje te eten, te drinken en opdrachten te voltooien.

Conti Challenges

Tijdens dit event zullen er twee doelpublieken worden aangesproken. Enerzijds de verkopers in- & eigenaars van bandencentrales en natuurlijk wij, de eindconsument. Voor beide doelgroepen voorziet Conti’ je van alle informatie omtrent ontwikkeling, technologie en fabricatie van hun banden die voorzien zijn van Black Chili polymeer. Logischerwijs gaan ze bij de eindconsument hier iets minder diep op in als bij de professionals. Beide krijgen dus aangepaste proeven tijdens het event op basis van een iPod Touch spel waar je tijdens je etappe’s op diverse stopplaatsen enkele vragen zal moeten beantwoorden. Wie een beetje bij de les is kan dit zeker tot een goed einde brengen. Na het 5-daags avontuur zal er dan één winnaar zijn van de Black Chili Challenge.

continental-black-chili-driving-experience-autofans

UHP oftewel Ultra High Performance

Een bandje maken is niet op 1, 2, 3 klaar. Er gaat ontzettend veel tijd, ontwikkeling en testwerk aan vooraf. Auto’s moeten worden gehomologeerd op banden en uiteraard moet dat een beetje aangepast zijn aan de wagen. Zo bellen tal van merken naar bijvoorbeeld Continental met specifieke verzoeken en vragen. Alle wagens uit het wagenpark hebben zo specifieke banden “op maat gemaakt” door Continental voorzien van merkgebonden gehomologeerde banden. We kunnen alvast melden dat er tijdens de ritjes in de bergen niets aan te merken was aan onze Conti-rubbers. Let wel, je gaat met heel veel brute pk’s op de weg. Geef je banden zeker de tijd om op te warmen voor je de bergen gaat bedwingen. Voorafgaand krijg je een safety briefing met regels voorgeschoteld. De logica zelve natuurlijk als je met high performance wagens van circa 100.000 euro onbekende wegen mag gaan “verkennen”. Neem dit dan ook serieus op om het voor iedereen veilig en leuk te houden.

continental-black-chili-driving-experience-autofans

conclusie

Continental heeft live-marketing/reclame in een prachtig event gegoten. Een top locatie op een kleine 3 uur vliegen van Brussel. Een verblijfplaats met één van de mooiste uitzichten en wagenpark om u tegen te zeggen! Regels zijn streng maar zeker rechtvaardig. Dit geheel gratis event zit prima in elkaar en is de moeite vooraf (website opdrachten en de finale op Zolder) zeker waard. Vergeet niet dat je met elk van de 6 supercars zal kunnen rijden en dat je daarmee een unieke ervaring mee naar huis neemt. Continental zit alvast gebeiteld voor 5 maal per, jaar dat 3 jaar lang. Meer dan kansen genoeg om je deelname nog interessanter te maken!

Auteur: Yannick
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws